"Mahkeme kapalı celse kararı verdi"

Bingöl'de, 16 yaşındaki E.A. isimli kıza tecavüz ettikleri iddia edilen biri tutuklu 8 uzman çavuşun yargılanmasına Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Mahkeme kapalı celse kararı verdi
03 Eylül 2013 Salı 18:07 tarihinde eklendi.

Cezaevinde tutuklu bulunan bir uzman çavuş, duruşmaya görüntülü sistem ile katılırken diğerleri salonda yerlerini aldı. 8 uzman çavuşun yargılandığı tecavüz davasında mahkeme kapalı celse kararı verdi

Yoğun güvenlik önlemleri altında Saat 09.30'da başlayan duruşmaya, 7 tutuksuz sanık katılırken, tutuklu sanık M.T., ise bulunduğu cezaevinden görüntülü sistem ile duruşmaya katıldı. E.A.'nın avukatları, ailesi ve sanık avukatlarının katıldığı duruşmada, E.A'nın avukatının talebi doğrultusunda duruşmanın kapalı celse ile yapılması kararı nedeniyle davaya müdahil olanlar dışında kimse duruşma salonuna alınmadı.

Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde 16 yaşındaki E.A'ya, cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla yargılanan sanıklar için, 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve müstehcenlik' suçlamalarıyla 3 yıldan 15 yıla varan hapis cezaları istendi.

Duruşmaya verilen ilk aradan sonra adliye binası önünde bekleyen BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Yapılan yargılamaların aklama yargılaması olmaması gerektiğini belirten Ata, '' Toplumun vicdanına hitap eden, bir daha bu olayların yaşanmaması noktasında caydırıcı bir ceza ile sonuçlanmasını istiyoruz.'' dedi.


CİHAN