Mahkeme Karacanları haklı buldu

Demirören Grubu tarafından, DK Gazetecilik Yayıncılık bünyesindeki Milliyet ve Vatan markalarına getirilen tüm haciz işlemleri mahkeme tarafından iptal edildi

Mahkeme Karacanları haklı buldu
21 Ekim 2011 Cuma 12:04 tarihinde eklendi.

Demirören Grubu, 21 Nisan 2011 tarihinde kurulan DK Gazetecilik Yayıncılık’ı, yönetim kurulu kararı olmadan, para koymak suretiyle borçlandırdı ve ardından da tebligatı holdingin merkezine yaptırdı; itiraz süresinin geçirtilmesi suretiyle de borcu kesinleştirdi. Borçlu şirket itiraz hakkını kullanmadığı için de şirketin en değerli varlığı olan Milliyet ve Vatan markalarına haciz konulmasını sağladı

Ancak Karacan Grubu, İstanbul 10. İcra Hukuk Mahkemesi’ne bu haksız haczin kaldırılması yönünde itiraz hakkını kullandı.

Mahkeme Karacan Grubu’nun itirazını haklı budu ve 12. İcra Müdürlüğü tarafından Milliyet ve Vatan markaları üzerindeki haciz işlemlerini iptal etti.

Karacan Grubu sermayeyi koyuyor

Mahkemenin haciz işlemlerini iptal etmesinin paralel olarak Karacan Grubu, DK Gazetecilik Yayıncılık A.Ş.’ye olan sermaye taahhüdünü yerine getirmek üzere tevdi mahalli tayin edilmesi için İstanbul 21. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.