"Mahkeme kararı olmadan eve girilemez"

İçişleri Bakanı Muammer Güler, kimsenin evine herhangi bir yetkilinin mahkeme kararı olmadan giremeyeceğini söyledi.

Mahkeme kararı olmadan eve girilemez
11 Kasım 2013 Pazartesi 22:13 tarihinde eklendi.


Bakan Güler, özel bir televizyonda düzenlenen ’45 Dakika’ adlı programa katıldı. Gündemdeki soruları cevaplayan Güler, kızlı-erkekli kalınan öğrenci evlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Olayın karmaşık boyutlara gittiğini belirten Güler, “İçişleri Bakanı olarak konut dokunulmazlığının korunması anlamında bakarım. Kimsenin evine kimse, hangi yetkili olursa olsun hakimin kararı olmadan giremez. Biz 11 ayrı kapının iç içe olduğu aramalarda da bulunduk hakim kararı olmadan girilmeyecek yerlerdi.

Polisin denetleme görevleri var, önleyici arama görevleri var, durdurma görevleri var. Bir de kanunların özel olarak saydığı öyle haller vardır ki izin gerektirmeyen hallerde olabilir. Bunlar suçüstü halleri, kaçakçılıkla mücadele halleri var. Hangi olursa olsun hakim kararı olmadan giremez.” dedi.

Türkiye’de apart dairelerinin arttığını dile getiren Güler, “Bunların birçoğunun suç işleme amacı ile kullanıldığı, yapılan operasyonlarla birçoğunun fuhuş amaçlı kullanıldığı, terör örgütlerinin buraları kullandığı ortaya çıktı. Bir şey daha söyledim asla öğrenci evleri terör evleri demedim.

Terör örgütlerinin taban kazanmada kız erkek ilişkilerini kullanmada çok mahir olduğunu söyledim. Önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanlığının çıkaracağı genelgede bu apart dairelerin, ruhsat bağlandırılmamış ama yurt gibi kullanılan yerlerle ilgili düzenleme yapacağız.

Kat maliklerinin rızası olamadan, hiçbir sağlık şartı olmadan, vergi yönünden, kimlik bildirme kanununa göre, adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde hiçbir bildirimde bulunmaksızın olmaz.” ifadelerini kullandı.


CİHAN