Mahkeme 'Yiğit'i arıyor ama...

Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarının silindiği iddialarına ilişkin açılan davada dönemin Danıştay Genel Sekreteri Yarımcısı Mehmet Engin Çakmak tanık olarak ifade verdi. İ

Mahkeme Yiğiti arıyor ama...
23 Ocak 2013 Çarşamba 17:52 tarihinde eklendi.

 

stanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 12 Ekim 2012 tarihinde görülen duruşmasında, dönemin Danıştay Genel Sekreteri Suna Kurtoğlu, Danıştay Genel Sekreter Yardımıcısı Mehmet Engin Çakmak, Danıştay Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Topuz'un tanık olarak dinlenilmesine karar vermiş ve Ankara'ya talimat yazılmıştı. Geçtiğimiz hafta Kurtoğlu ve Topuz ifade vermişti.
 
TEKNİK İŞLERDEN SORUMLU ENGİN ÇAKMAK İFADE VERDİ
 
Bu hafta da Danıştay'taki teknik işlemlerden sorumlu olması nedeniyle, en önemli isim olan Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Engin Çakmak tanık olarak dinlenildi. Çakmak 5 sayfalık ifade verdi. Bilgi işlem bölümünden bir personeli kamera kayıt cihazlarının takibi ile görevlendirdiklerini belirten Çakmak, "Benim odamın kapısı kilitli değildir. Odama Danıştay görevlileri sık sık gelip giderler." dedi.
 
'YİĞİT' KİM BİLMİYORUM, GÖRÜNTÜLERİ BEN İZLEMEDİM
 
Güvenlik kamerası görüntülerinin odasındaki bilgisayardan izlenebildiğini belirten Çakmak, Danıştay saldırganı Alparslan Arslan'ın bina da keşif yaptığı gün olarak belirtilen 16 Mayıs 2006 günü 'yiğit' isimli kullanıcının Genel Sekreter odasındaki bilgisayardan gün boyu sık sık görüntüleri izlediğinin hatırlatılması üzerine, "Ben masa üstü bilgisayarımdan izleme işlemi yapmadım. Kayıt da yapmadım. Saldırıdan bir gün önce 16 Mayıs 2006 tarihinde de herhangi bir izleme yapmadım. Kimin yaptığını da bilmiyorum. 'Yiğit' isimli kullanıcının kim olduğunu bilmiyorum. Böyle bir kullanıcı hatırlamıyorum. Benim kullanıcı adım 'gensekyrd2'." diye ifade verdi.
 
KAYIT CİHAZLARININ ARIZALI OLDUĞUNU BİLMİYORDUM
 
Saldırıdan önce kayıt cihazların arızalı olduğunu bilmediğini ifade eden Mehmet Engin Çakmak, "16 Mayıs'ta OYAK Güvenlikten Serkan Akyıldız geldi ve kayıt cihazının arızalı olduğunu söyledi. O zaman öğrendim. Kayıt cihazlarının sökülüp götürülmesi gerektiğini söylediler. Arızanın geceleri elektrik şalterinin kapatılmasından dolayı olduğunu belirttiler. Benim elektrik şalterinin kapatılması yönünde bir talimatım yok. Ben şarteller indirilmesin yönünde talimatım olmasına rağmen yine de şartellerin indirildiğini öğrendim." diye konuştu.
 
SALDIRIDAN 5 GÜN SONRA OYAK İLE TOPLANTI YAPTIK
 
17 Mayıs'ta gerçekleştirilen saldırının ardından cihazdaki arıza nedeni ile ilgili 22 Mayıs 2006 tarihinde OYAK Güvenlik ile toplantı yapıldığını belirten Çakmak, "Bu toplantı Danıştay Başkanı'nın talimatı ile yapıldı. Toplantıya OYAK'tan 6 kişi katıldı. Danıştay'tan ise 7 görevli hazır bulundu. OYAK yetkilileri arızanın elektrikten kaynaklı olduğunu, dışarıdan kayıt cihazına müdahale edilemeyeceğini, cihazın İsrail malı olduğunu, görüntülerin kayıt edilmediğini, görüntü varsa da kurtarılamadığını söylediler." diye ifade verdi. Bu toplantıya ilişkin herhangi bir tutanak tutmadığını belirten Çakmak, toplantıya ilişkin sözlü olarak Danıştay Başkanına bilgi verdiğini açıkladı.
 
"BEN GÖRÜNTÜ SİLME İŞLEMİ YAPMADIM, BENDEN SONRASINI BİLEMEM"
 
3 Temmuz 2006 yılına kadar Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüttüğünü, bu görev sonuna kadar aynı bilgisayarı kullandığını söyleyen Çakmak, "Ben bu bilgisayarda herhangi bir silme işlemi yapmadım. Benden sonra yapılmışsa bilemem." dedi.

DHA