Mahkemede çark etti

KKTC Meclisi'nde çıktığı kürsüde bazı milletvekilleri tarafından rüşvetle oyunun satın alındığı iddia eden Milletvekili Ejder Aslanbaba mahkemede farklı ifade verdi.

Mahkemede çark etti
28 Haziran 2013 Cuma 10:47 tarihinde eklendi.
Aslanbaba, "Rüşvet yok, o kelimeyi mecazi anlamda kullandım. Şakaydı" derken, savcılık CD'lerde bu iddiayı kanıtlayack hiçbir delile ulaşılamadığını açıkladı. Arslanbaba hakkında rüşvet iddiasında ismi geçen milletvekilleri tazminat davası açmaya hazırlanıyor.
 
KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde rüşvet aldığını iddia eden ve elindeki paraları sallayan Milletvekili Ejder Aslanbaba konu ile ilgili soruşturma çerçevesinde savcıya ifade verdi. İfadesinde Aslanbaba;"Rüşvet yok, o kelimeyi mecazi anlamda kullandım. Ben olayı toplumun dikkatini çekmek için şaka yoluyla anlattım " dedi.
 
CD'ler boş çıktı
 
Ejder aslanbaba'nın,"Rüşvet almadım, ortada rüşvet falan yok. şaka yaptım" açıklamasının ardından savcılık soruşturmaya son noktayı koydu. Savcılık yaptığı incelemede CD'lerde bu iddiayı kanıtlayacak hiçbir delile ulaşılamadığını açıkladı.
 
Tazminat davası kapıda
 
Bu açıklamayla iddialar boşa çıkarken adı rüşvet verme iddiasına karışan milletvekilleri Ahmet Kaşif ve Serdar Denktaş'ın; Ejder Aslanbaba'ya karşı bu karalamalardan dolayı oldukça yüksek miktarda tazminat davası açması bekleniyor. Öte yandan Aslanbaba'ya konulan yurtdışına çıkış yasağı da kaldırıldı.

Vatan Gazetesi