Mahkemeden Balbay ve Haberal'a ret !

Mahkeme milletvekili seçilen Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın tahliye talebini reddetti, BDP'li bağımsız milletvekilleri ise Meclis'e girmeme kararı aldı

Mahkemeden Balbay ve Haberala ret !
23 Haziran 2011 Perşembe 15:11 tarihinde eklendi, 1.256 kez okundu.

 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, ikinci "Ergenekon" davası kapsamında tutuklu olarak yargılandıkları sırada milletvekili seçilen Prof. Dr. Mehmet Haberal ile gazeteci-yazar Mustafa Balbay'ın tahliye taleplerinin reddine karar verdi. 
     
Haberal ve Balbay'ın avukatlarının yaptığı tahliyeye ilişkin başvurular, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından incelendi. 
     
Mahkeme heyeti, oy çokluğuyla tahliye taleplerinin reddine karar verdi.
 
BDP'liler de Meclis'e girmiyor
 
Hatip Dicle’nin vekilliğinin YSK tarafından düşürülmesi üzerine BDP’nin desteğiyle bağımsız milletvekili seçilenler bugün Diyarbakır’da olağanüstü toplandı. Toplantıdan TBMM'ye gitmeme kararı çıktı.
 
BDP'nin desteklediği Bağımsız Milletvekilleri Diyarbakır'da Hatip Dicle için olağan üstü bir toplantı ile bir araya geldi. 
 
Toplantıdan çıkan karara göre, bağımsız milletvekilleri, YSK'nın Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesine karar vermesinin ardından, protesto için TBMM'ye girmeme kararı aldı!
 
Toplantının ardından bir basın açıklaması yapan BDP destekli bağımsız milletvekili Şerafettin Elçi "Çözüm için somut adım atılıncaya kadar TBMM'ye gitmeyeceğiz" açıklamasında bulundu.