Mahkemeden Genelkurmay'a uyarı

Adliye kaynaklarından edinilen bilgiye göre bugün tartışma konusu olan ‘Balyoz belgelerinin orijinali Genelkurmay’dan çıktı' haberle ilgili Mahkeme ile TSK arasında bir görüşme gerçekleşti.

Mahkemeden Genelkurmaya uyarı
08 Ocak 2013 Salı 18:14 tarihinde eklendi.

 

Balyoz gerekçeli kararının dün yayınlanmasının ardından tartışmalar devam ediyor. Genelkurmay, Balyoz gerekçesi ile ilgili basında çıkan haberlerin ardından yazılı açıklama yaptı. 
 
MAHKEME’DEN GENELKURMAY’A ‘HABERLERE DİKKAT EDİN’ UYARISI
 
Adliye kaynaklarından edinilen bilgiye göre bugün tartışma konusu olan ‘Balyoz belgelerinin orijinali Genelkurmay’dan çıktı" haberiyle ilgili Mahkeme ile TSK arasında bir görüşme gerçekleşti. Kararın yayınlanmasının ardından internet siteleri ve televizyonlarda ‘Gerekçeli karara göre, Balyoz belgelerinin orjinalinin Genelkurmay’dan çıktı’ şeklinde haberler yer aldı. Bu haberleri gören mahkeme heyeti, Genelkurmay ile temasa geçti. Söz konusu gerekçeli kararda böyle bir ifadenin bulunmadığını belirtti. Mahkeme, Genelkurmay’a ‘gerekçeli kararı kendilerinin de incelemesi halinde böyle bir ifadenin olmadığını’ göreceklerini ilettiği öğrenildi.
 
GENELKURMAY AÇIKLAMASI İLE GEREKÇE ÖRTÜŞÜYOR
 
Bu açıklamanın ardından mahkemenin kendi arasında bir değerlendirme yaptığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre mahkeme heyeti, Genelkurmay’ın açıklaması ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı; “Genelkurmay’ın açıklaması ile bizim gerekçeli kararla örtüşüyor. Yapılan açıklamanın, mahkemenin gerekçeli kararı ile ilgisi yok. Açıklama basında çıkan yanlış yorumlarla ilgili. Açıklamada yapılan vurgulamalar ile gerekçeli karar arasında bir fark yok. Biz gerekçeli kararda Balyoz, Suga, Oraj gibi planların aslının bulunduğunu belirtmiyoruz. Biz, bazı fişleme gibi belgelerin orjinalinin Genelkurmay’da bulunduğunu belirtiyoruz."

DHA