Mahkemelik oldular

Ali Ağaoğlu İshak Alaton kavgasını yeniden alevlendirecek bir gelişme yaşandı.

Mahkemelik oldular
10 Mayıs 2013 Cuma 12:13 tarihinde eklendi, 1.026 kez okundu.

 

Ali Ağaoğlu’nun sahibi olduğu şirketin şikayeti üzerine Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton’a Ortaköy’de yaptırdığı kaçak inşaat sebebiyle dava açıldı.
 
SON.TV'nin haberine göre İşadamı Ali Ağaoğlu ile İshak Alaton arasındaki kavgayı yeniden alevlendirecek bir gelişme yaşandı. SON.TV'den Ömer Adıyaman'ın ulaştığı belgelere göre; Ağaoğlu’na ait şirketin şikayeti üzerine Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton hakkında Ortaköy’deki Holding merkezinde kaçak inşaat yaptığı gerekçesi ile “İmar kirliliğine neden olmak” ve “2960 sayılı kanuna aykırılık” suçları kapsamında dava açıldı. İnşaat Boğaziçi İmar Müdürlüğü tarafından çalışmalar durdurularak mühürlendi.
 
“İNŞAAT MÜHÜRLENDİ”
Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton, İstanbul Beşiktaş Ortaköy Mahallesi 21 pafta 33 ada 36 parsel sayılı yerde bulunan eski hastane binasını satın aldı. Bina da 2960 sayılı Boğaziçi Kanuna aykırı kaçak uygulamalar yapan Alaton Ali Ağaoğlu’nun yönetim kurulu başkanı olduğu Akdeniz İnşaat isimli şirket tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Boğaziçi İmar Müdürlüğü, İnşaat çalışmalarını mühürleyerek durdurdu.
 
“İBB’DEN YASAL İŞLEM BAŞLATIN RAPORU”
Başlatılan soruşturmada savcı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden görüş sordu. Belediye’den savcılığa gönderilen yazıda sorumlular hakkında yasal işlem yapılması gerektiği ortada kaçak yapılaşma olduğu bildirildi.
 
“İDDİANAME HAZIRLANDI”
Savcılık bu yazı üzerine İshak Alaton ve Aykut Baycan hakkında ile “İmar kirliliğine neden olmak” ve “2960 sayılı kanuna aykırılık” suçları kapsamında iddianame hazırladı.
Müşteki olarak Ali Ağaoğlu’nun şirketi Akdeniz İnşaat olarak gösterilen İddianame de şüphelilerin “Kaçak yapılaşma” yaptıkları anlatıldı. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame çerçevesinde yargılama önümüzdeki günlerde başlayacak.
 
ARALARI AÇILMIŞTI
Boğaz'da Alarko binasının da bulunduğu arazi, işadamı Ali Ağaoğlu'nun 41.553 metrekaresini almasının ardından Alarko Holding kurucusu İshak Alaton ile Ağaoğlu'nun arasını açmıştı. Tartışma Ali Ağaoğlu’nungeçtiğimiz 26 Eylül'de Alarko Holding'den boğazda yer alan arazinin 41.553 metrekarelik bölümünü satın aldığını açıklaması ile başladı..
 
"BU ADAMLA NASIL YAN YANA GELİRİZ YAHU"
İshak Alaton Habertürk gazetesine "Arazinin yüzde 66'sına o, yüzde 33'üne biz sahibiz. Adam öyle çapaçul ki bunu yapınca çıkıp 'Boğazın kralı benim' dedi" diye konuştu. Satışa ilişkin dava da açan Alaton'un açıklamaları şöyleydi: "Hayır. Ağaoğlu'na arazinin yüzde 66'sını sattılar. Ama adam çıktı demeç verdi. "Ben Alarko'ya nakit ödedim ve hepsini aldım" dedi. Ondan sonra borsa bize sordu. 'Oranın yüzde 33'ünü sattınız. Ne zaman sattınız. Neden açıklamadınız?' Biz de dedik ki, öyle bir satış falan olmadı. Biz herhangi bir haber de çıkartmadık. Ağaoğlu öyle açıkladı Şimdi ne olacak peki? O yüzde 66'sına biz yüzde 33'üne sahibiz. Şimdi bak Ali Ağaoğlu'na geçersek bu konuşmamızın kalitesi birdenbire düşer. Boşver. Bilmiyorum ne olacak. Adam öyle çapaçul ki bunu yapınca çıkıp 'Boğazın kralı benim' dedi. Şimdi biz böyle bir adamla nasıl yan yana geliriz yahu?"
 
"AÇIKLAMAYI ALATON YAPMAMIŞTIR"
Ali Ağaoğlu da şöyle açıklama yaptı: "Aile üyeleri tarafından yargıya taşınan bu satın alma ile ilgili dava devam etmektedir. Diğer iki kardeşin her birinin 1/3 payları gerçek değeri üzerinden bedeli de peşin ödenmek suretiyle satın aldık. Ağaoğlu Grubu olarak Alarko'nun payını, aldığı bedelin 3 katına satın almaya talibiz. Ağaoğlu olarak iş hayatım boyunca hiç kimsenin zaafından veya aczinden faydalanarak kelepir mal edinmedim. Açıklamanın Alaton tarafından yapıldığına inanmamaktayım. Ancak bu açıklama kendisine aitse de, yaşına hürmeten tebessümle karşılarım."