Mahkemeye çıkan kızı için gözyaşı döktü

Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyonun İstanbul ayağında 25 kişi savcılık sorgusunun ardından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkan kızı için gözyaşı döktü
21 Şubat 2013 Perşembe 23:33 tarihinde eklendi, 1.090 kez okundu.

 

Hakim karşısına çıkan kızı Ebru Yeşilırmak için adliye önüne gelen anne Gülsen Yeşilırmak, dakikalarca göz yaşı döktü. Gözü yaşlı anne, "Tuncer diye biri kızıma burs vereceğini söyleyerek kandırdı" dedi.
 
DHKP- C operasyonu kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan 25 kişinin duruşması akşam saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda başladı. Hakim karşısına çıkan kızı üniversite öğrencisi Ebru Yeşilırmak (22) için adliye önüne gelen anne Gülsen Yeşilırmak dakikalarca ağladı.

Yeşilırmak, kızının Bursa Uludağ Üniversitesi Biyoloji bölümünde okuduğunu, 5 ay önce de okuldan ayrıldıktan sonra İstanbul'a gelerek örgütün faaliyetlerine katıldığını söyledi.
 
"ALEVİ DİYE İNSANLARI SÖMÜRÜYORLAR"
 
Gözü yaşlı anne sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Çekin çekin namussuzları görün çekin. Ne hale getirdi. Bursa'daki namussuz. İki elim yakasında olacak gelsin. Ebrum bu hale getirdi. Seni yok edeceğim. Alevi diye insanları sömürüyorlar. Çocuğumu sürükledi.
 
"BURS VERECEĞİM DİYE KANDIRDI"
 
Ailelerin çocuklarına sahip çıkması gerektiğini belirten Gülsen Yeşilırmak. "Gariban insanların çocuğunu bu hale getiriyor. Okuyordu benim çocuğum. Dernek başkanı geldi. Burs vereceğim diye kandırdı. Adı Tuncer namussuz, onursuz, kişiliksiz adam. Devrimciyim diye yalan söylüyorlar. Devrimci diye bir şey yok. 5 aydır gitmediğim kapı kalmadı. Bursa Uludağ Üniversitesinde Biyoloji bölümünde okuyordu. Bu sene ikinci sınıf olacaktı. Anneler babalar istediği kadar çocuğuna sahip olsun. Dışarıdaki insanlar yok ediyor çocukları' şeklinde konuştu.

DHA