Mahkum, yangın çıkarttı

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde bulunan E Tipi Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan ve terör örgütü üyeliğinden hükümlü olduğu belirtilen İ.T. (İbrahim Toprak) iddiaya göre, bir başka koğuşa geçme talebini kabul etmeyen cezaevi yönetimine kızarak görüş kulübesinde bulunan eşyalarını ateşe verdi.

Mahkum, yangın çıkarttı
02 Eylül 2013 Pazartesi 18:54 tarihinde eklendi.
Çıkan yangın kısa sürede kontrol altına alınırken ziyarete gelen mahkum yakınları, dumandan etkilenmemeleri için tahliye edildi.
 
Olay, E Tipi Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda, bugün saat 11.30 sıralarında mahkum yakınlarının ziyareti sırasında meydana geldi. Terör örgütü üyeliğinden mahkum olan İ.T., iddiaya göre, ziyaret sırasında kulübede bulunan eşyalarını ateşe verdi.

Yangın nedeniyle çıkan dumanın kısa sürede koridora dolması üzerine, içeride bulunan hükümlü yakınları, dumandan etkilenmemeleri için, görevlilerce başka bir bölüme alınarak tahliye edildi. Cezaevine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için de İlçe jandarma Komutanlığı'ndan takviye istendi.
 
MAHKUM YAKINLARI ENDİŞELİ
 
Ziyaret sırasında görüş odalarının bulunduğu bölümde çıkan yangın nedeniyle her yerin bir anda dumanla dolduğunu ve mahkum yakınlarının panik yaşadığını belirten ziyaretçilerden Veli Menemencioğlu, "Oğlumu ziyarete gelmiştim.

Tam ziyaret sırasında önce kapıların yumruklandığını duyduk. Daha sonra da ortalığı duman kapladı. Ziyaretçiler arsında panik yaşandı. Gardiyanlar ziyaretçileri bir araya toplayarak koridorun sonuna yönlendirdi. Daha sonra da bizleri dışarı çıkarttılar. Çocuklarımız içeride yangından etkilendiler mi ne oldu bilemiyoruz. Bize hiçbir şekilde bilgi de vermediler, sadece 25 yaşındaki bir mahkumun eşyalarını yaktığını duyduk" diye konuştu.
 
BAŞSAVCI, "OLAY TERÖR BAĞLANTILI DEĞİL"
 
Adli yıl başlangıcı nedeniyle düzenlenen törende, olayı telefonla öğrenen Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, terör örğütü üyesi bir mahkumun başka bir koğuşa geçme talebinin kabul edilmemesi üzerine, böyle bir şey yaptığını dile getirip, "Olay tamamen bir mahkumun kişisel isteğinin karşılanmaması neticesinde meydana gelmiştir. Hiçbir terör bağlantısı yoktur, cezaevi yönetimi kısa sürede gerekli emniyet tedbirlerini alarak olaya müdahale etmiştir" dedi.

DHA