'Mahmut ile Meryem' filminin galası yapıldı

Türkiye–Azerbaycan ortaklığındaki ilk sinema projesi olan “Mahmut ile Meryem” filminin galası Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı.

Mahmut ile Meryem filminin galası yapıldı
18 Mart 2013 Pazartesi 23:58 tarihinde eklendi, 2.276 kez okundu.

 

Galaya filmin oyuncularının yanı sıra filme konu olan senaryonun kitabını yazan Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Elçin Efendiyev de katıldı. 
 
Yapımcılığını 24 Kare Film’in sahipleri Sevda Kaygısız ve Ali Kaygısız’ın üstlendiği, “Mahmut ile Meryem” filmi Yazar Elçin’in birçok dile çevrilen ve çok satanlara girmeyi başaran romanından uyarlandı. Türkiye ve Azerbaycan'ın Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteklediği projenin yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin yaptı. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan galaya filmin oyuncuları ve yazar Elçin Efendiyev katıldı.
 
Gala gecesinde konuşan Efendiyev, "Benim için çok hoş bir gündü bugün. 31 yıl önce yazdığım bu roman bugün filmleştirildi. Romandaki konular bugün de ehemmiyteni saklıyor. En önemlisi bu filmi Azerbaycan ve Türkiye müşterek çekti. Bu film ilk olarak iki devletin çektiği bir filmdir. Bu fırsattan istifade ederek bütün teşkilat ve kültür bakanlıklarına teşekkürlerimi bildiriyorum. En çok sevindiğim şey de bu filmin İstanbul'da yapılmasıdır. Temennim o dur ki bu filmi seyredenler buradan hoş ayrılsınlar." şeklinde konuştu. 
 
Filmin başrolünde oynayan Aras Bulut İynemli, filmin resmi anlamda ilk Azerbaycan ve Türkiye yapımı bir film olduğunu belirterek, "Arkadaşlar çok heyecanlıyız biz de henüz izlemedik. Dört gözle filmi bekliyoruz. Güzel bir ekip olduk biz. Zaten bu işlerin takım işi olduğunu düşünüyorum. Elimizden geleni yaptık. Bugün seyirciye sunacağız. Heyecanla bekliyoruz. Azerbaycan ile ilk resmi anlamda işimiz bu bizim. Ve biz Azerbaycana gidip çektik bu filmi. Çok hoşumuza gitti ve grur duyuyoruz." dedi.

CİHAN