Mahmut ile Meryem'in galası yapıldı

Türkiye ile Azerbaycan'ın ortak yapımı olan"Mahmut ile Meryem" filminin galası Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapıldı.

Mahmut ile Meryemin galası yapıldı
26 Eylül 2013 Perşembe 20:46 tarihinde eklendi, 1.129 kez okundu.

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Elçin Efendiyev'in aynı adlı eserinden uyarlanan film, iki ülke kültür bakanlıklarının ilk sinema ortaklığı olarak da dikkat çekiyor. Bakü Nizami sinema salonunda yapılan galaya filmde rol alan sanatçılarla beraber, siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Gala filmde rol alan sanatçıların sinema salonu önüne serilen kırmızı halı üzerinden geçerek basına görüntü vermesiyle etkinlik başladı. Filmde Mahmut rolünü canlandıran ünlü sanatçı Aras Bulut İynemli'ye basının ilgisi büyük oldu. İynemli basına yaptığı açıklamada filmin kendileri için çok güzel bir tecrübe olduğunu ifade etti.

İki kardeş ülke olan Azerbaycan ve Türkiye'nin ilk ortak projesi olduğuna dikkat çeken ünlü sanatçı '' Yönetmenimiz Mehmet Ada Öztekin'in önderliğinde güzel bir film yaptığımıza inanıyorum''dedi.

"Mahmut ile Meryem" romanının yazarı ve Başbakan Yardımcısı Elçin Efendiyev de basına yaptığı açıklamada filmin 4 yıllık ciddi bir emeğin neticesi olduğunu söyledi. Efendiyev filmin Azerbaycan seyircisinin beğenisine sunulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İMKANSIZ BİR AŞKIN FİLMİ

Film, Azerbaycan tarihinin en parlak dönemi olan 16. yüzyılda Gence'de başlıyor. Ziyad Han'ın Müslüman oğlu Mahmut ve Hıristiyan bir keşişin kızı olan Meryem’in imkânsız aşkını ele alıyor. Farklı dinlere mensup iki gencin imkansız aşkını yansıtan filimde, Meryem'i Rus asıllı Eva Dedova, Mahmut'u Türkiye'den Aras Bulut İynemli canlandırıyor.

Yönetmenliği Mehmet Ada Öztekin tarafından yapılan filmin senaryosunu, Yerkan Kahraman ve Eşref Dinçer kaleme aldı.


CİHAN