Mail.ru, Vkontakte’yi 1,4 milyar dolara satın aldı

Rusya'nın en büyük internet şirketlerinden Mail.ru Grup Ltd, sosyal iletişim ağı VKontakte sitesinin yüzde 48’lik hissesini United Capital Partners (UCP)’tan 1,470 milyar dolara satın aldı.

Mail.ru, Vkontakteyi 1,4 milyar dolara satın aldı
16 Eylül 2014 Salı 16:35 tarihinde eklendi.

Rusya’da 100 milyona yakın kullanıcısı bulunan Vkontakte sitesi, ülkenin Facebook’u olarak biliniyor. Sitenin kurucusu Pavel Durov, elindeki yüzde 12’lik hisseyi geçtiğimiz aylarda 400 milyon dolara Megafon'un Başkanı İvan Tavrin’e satmıştı. Satışın ardından Amerika’ya giden Durov, UCP aleyhine dava açmıştı.

Tavrinin elindeki bu hisseleri satın alan Mail.ru ise, şirketteki hisse büyüklüğünü yüzde 52’ye yükseltmişti. Son satışla birlikte grubun Vkontakte için harcadığı toplam para miktarı 2,07 milyar doları buldu. Şirketin değerinin ise yaklaşık 3 milyar dolar olduğu belirtiliyor.

Şirketten konuyla ilgili yapılan açıklamada, satışla birlikte UCP, Mail.ru ve Pavel Durov’un karşılıklı olarak tüm davalardan çekilmesi için anlaştığı duyuruldu.

Mail.ru Grup hisselerinin yüzde 17,9’u Özbek asıllı iş adamı Alişer Usmanov’a ait. Şirkettte, Güney Afrikalı Naspers Holding’in yüzde 29, Çinli Tencent şirketinin ise yüzde 7,8’lik hissesi bulunuyor.


CİHAN