Makam aracını Katar Emiri kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'ın başkenti Doha'da yapılacak Türk çarşısının temelini Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile birlikte attı

Makam aracını Katar Emiri kullandı
15 Eylül 2014 Pazartesi 19:14 tarihinde eklendi.
"EKONOMİK İLİŞKİLER ZİRVE ADIM MAHİYETİNDE OLACAK"
 
Doha'da Türk basın mensuplarına açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ticari noktadaki adımlarımız, müşterek yapacağımız yatırımlarımız bundan sonraki süreçte çok daha farklı gelişecek. Ama hepsinden öte bugün attığımız en önemli adım; Türkiye ve Katar arasında Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey oluşturulmasına yönelik adımdır" dedi.
 
Katar'da Emir Şeyh Temim ile Emirlik Divanı'nda gerçekleştirdiği baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Temim ile gerçekleştirdiği ikili ve heyetler arası görüşmelerin çok verimli geçtiğini belirterek, bundan sonraki sürece yönelik ne gibi adımlar atılacağının kararlarını aldıklarını ifade etti.

MAKAM ARACINI KATAR EMİRİ KULLANDI
 
Temel atma töreninin ardından Katar Emiri Şeyh Temim, makam aracının şoför koltuğuna geçerek kendi kullandığı araçla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Doha Hamad Uluslararası Havalimanı'na götürdü.
 
KATAR'IN TÜRKİYE'DEKİ YATIRIMLARI
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kararların hayata geçirilmesi için ilgililerin bundan sonraki süreçte görüşmelerini daha da yoğunlaştıracağını belirterek, şunları söyledi:
 
"Katar'ın, Türkiye'deki reel yatırımlar noktasında hassasiyetlerinin daha da artacağını görüyorum. İnanıyorum ki bu adımlar Türkiye ve Katar arasındaki ekonomik ilişkilerimize adeta bir zirve adım mahiyetinde olacaktır."
 
"TÜRKİYE-KATAR KÜLTÜR YILI"
 
Kültürel noktada da 2014 yılı sonu ve 2015 yılı başı itibarıyla 'Türkiye-Katar Kültür Yılı' olarak ilan edildiğini ve iki ülkede birçok etkinlik gerçekleştirileceğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:
 
"Ticari noktadaki adımlarımız, müşterek yapacağımız yatırımlarımız bundan sonraki süreçte çok daha farklı gelişecek. Ama hepsinden öte bugün attığımız en önemli adım; O da Türkiye ve Katar arasında Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey oluşturulmasına yönelik adımdır. Bu adıma yönelik dışişleri bakanlarımız çalışmalarını yapacaklar. Ben talimatını vereceğim gibi, aynı şekilde Sayın Emir de talimatını verecek. İnşallah Sayın Emir'in Türkiye'ye yapacağı resmi ziyarette de imzalarını atmış olacağız."
 
TÜRK ÖĞRENCİLERLE HATIRA FOTOĞRAFI
 
Açıklamasının ardından otelde kendisini bekleyen Katar'da öğrenimlerine devam eden Türk öğrencilerle sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, onlarla fotoğraf çektirdi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Katar'da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Binali Yıldırım eşlik ediyor. Cumhurbaşkanı görüşmelerin ardından akşam saatlerinde Ankara'ya dönecek.