Makdisi, istifa edip muhaliflerin tarafına geçti

Suriye Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Cihad Makdisi'nin kovulmadığı, muhaliflerin tarafına geçtiği öğrenildi.

Makdisi, istifa edip muhaliflerin tarafına geçti
03 Aralık 2012 Pazartesi 18:57 tarihinde eklendi.

 

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, sözcü Cihad Makdisi'nin görevinden istifa ettiğini ve Beyrut üzerinden Londra'ya gittiğini açıkladı.
 
Lübnan basınının Suriye resmi kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre Cihad  Makdisi, ''resmi söylemin dışına çıktığı'' gerekçesiyle görevinden alındı.
 
AA'ya bilgi veren muhalif kaynaklar, Makdisi'nin, bir basın toplantısında, Suriye'nin elinde kimyasal silah bulunduğu ancak bunu halkına karşı kullanmayacağı yönündeki açıklamasının Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'i rahatsız ettiğini ve görevinden alınması kararını verdiğini söyledi.
 
Kaynaklar, Makdisi'nin, görevden alınacağı kararını öğrendikten sonra ailesiyle gizlice ülkeden ayrıldığını ve Lübnan'a gittiğini belirtti.
 
Suriyeli muhalif liderlerden Hamza Yusuf da AA'ya yaptığı açıklamada, Cihad Makdisi'nin önümüzdeki saatlerde Londra'da, Esed rejiminden ayrıldığını ilan edeceğini söyledi.
 
Yusuf, Makdisi'nin muhtemel açıklamasının daha önce Suriye muhalefetini hedef alan eleştirileri nedeniyle etkili olmayacağını savundu.