Malala için soyundu!

Dünyaca ünlü pop yıldızı Madonna, konserinde Pakistanlı öğrenci Malala'yı da anmayı unutmadı

Malala için soyundu!
15 Ekim 2012 Pazartesi 13:07 tarihinde eklendi, 1.824 kez okundu.

 

Dünyaca ünlü pop yıldızı Madonna, önceki gün Los Angeles’ta verdiği konserde 14 yaşındaki Pakistanlı öğrenci Malala Yousafzai’yi anmayı unutmadı.

MDNA turnesi kapsamında seyirciyi coşturan Madonna, konserin bir bölümünde, “Eğitimin kendisi için ne kadar önemli olduğunu internet üzerinden yazan 14 yaşındaki Pakistanlı bir kız çocuğu okul otobüsünde vuruldu. Taliban otobüsü durdurdu ve onu vurdu. Bunun saçmalığını ve iğrençliğini algılayabiliyor musunuz?” açıklamasını yaptı. Açıklamadan sonra soyunmaya başlayan Madonna, sırtındaki Malala yazısını seyirciye gösterdi. Büyük alkış toplayan Madonna daha sonra Human Nature isimli şarkıyı Malala’ya armağan etti. Fakat Madonna’nın bu hareketi Malala’yı destekleyenlerin tepkisini çekti. Bazı Pakistanlılar, “Bu cesur kızı, çırılçıplak soyunarak onurlandıramazsınız” açıklamasını yaptı. 
 
MALALA İNGİLTERE'YE GİDİYOR
 
Pakistan’ın Svat bölgesinde Salı günü okulundan dönerken Taliban militanları tarafından başından vurulan 14 yaşındaki Malala Yusufzay tedavi amacıyla İngiltere’ye gidiyor.
 
Pakistan Ordusu Bilgilendirme Merkezi’nden (ISPR) yapılan açıklamada, Ravalpindi kentindeki askeri hastanede tedavi altında olan Malala’nın İngiltere’ye gönderileceği bildirildi.
 
Birleşik Arap Emirlikleri Krallığı tarafından tahsis edilen ambulans uçağın Ravalpindi kentine geldiği ve Malala’nın gün içerisinde İngiltere’ye sevk edileceği belirtildi.
 
Tedavi masrafların tamamı Pakistan hükümeti tarafından karşılanacak Malala’nın uzun süreli fiziksel ve psikolojik tedavi görmesi için İngiltere’ye gönderileceği belirtildi.
 
Malala’nın durumunda iyileşme kaydedildiği ve solunum destek ünitesinden alındığı duyurulmuştu.
 
Malala Yusufzay, kızların okuması için yürüttüğü kampanyalar nedeniyle ülkede sembol isim haline gelmişti.
 
Çocuk aktivist, kız çocuklarının eğitimi için verdiği mücadele dolayısıyla geçen sene Pakistan hükümetince verilen "ulusal barış ödülüne" layık görülmüştü.