Malala Kraliçe Elizabeth ile görüştü

Geçtiğimiz hafta Beyaz Saray'da ABD Başkanı Barack Obama ve ailesinin konuğu olan Pakistanlı kız Malala Yusufzai, bugün Londra'da Buckingham Sarayı'nda İngiltere Kraliçesi Elizabeth ile bir araya geldi.

18 Ekim 2013 Cuma 19:17 tarihinde eklendi.

Görüşmeye babası ile giden Malala, 87 yaşındaki Kraliçe Elizabeth’e ‘I am Malala’ ismindeki kitabını hediye etti. Kraliçe ile yapacağı görüşme için okulunu asan Malala, "Burada olmak benim için büyük onur ve kitabımı size hediye etmek istiyordum.’’ dedi.

Görüşme esnasında, "İngilterede insanlar kız çocuklarını evlerinden uzak tutmak için okula gönderiyor." diye espri yapan Prens Philip, Malalay’ı güldürdü.

Buckingham Sarayı'nda verilen resepsiyona, dünya genelinden toplam 350 akademisyen katıldı.

Geçtiğimiz günlerde Kanada tarafından vatandaşlık teklif edilen Malala Yusufzai, Uluslararası Çocuk Barış Ödülü’nü ve AB insan hakları Ödülü’ne layık görülmüştü.

Pakistan'da eğitim faaliyetlerine verdiği destekten dolayı Ekim 2012'de Taliban tarafından saldırıya uğrayan Malala başından vurularak ağır yaralanmıştı. Malala'nın Pakistan'da başlayan tedavisi İngiltere'nin Birmingham şehrinde Prenses Elizabeth hastanesinde devam etmişti.


CİHAN