Malala'ya 'çocuk barış ödülü'

Pakistan'da okula giderken Taliban'ın suikast girişiminden yaralı kurtulan genç kız (16) Malala Yusafzai'ye Lahey'de '2013 Uluslararası Çocuk Barış Ödülü' verildi.

Malalaya çocuk barış ödülü
06 Eylül 2013 Cuma 19:53 tarihinde eklendi.

KidsRights girişimi tarafından Hollanda Temsilciler Meclisi'nde düzenlenen törene Başbakan Mark Rutte, bakanlar, milletvekilleri, akademisyenler, Yemenli Nobel Barış Ödülü sahibi Tevekkül Kerman ve 400'e yakın davetli katıldı.

Törende konuşan Tevekkül Kerman, bu ödülün çocuk haklarını korumak için iyi bir inisiyatif olduğunu söyledi. Kerman, "Malala çocuk ve yetişkinler için bir ilham kaynağıdır. Tüm dünyadaki kızlara iyi bir eğitim için örnek olmuştur. Çabalarına hız kesmeden devam ediyor. Kararlık ve cesaretini gösterdi, eğitim için ulusal ve küresel bir kampanya başlattı". dedi.

Genç aktivist Yusafzai ise ödülü almaktan büyük onur duyduğunu söyledi. Yusafzai, "Ben eğitime değer verilen bir dünyada yaşamak istiyorum. Bunun için mücadele edeceğim." dedi. Yusafzai ödülü aldıktan sonra salonda bulunan davetlilere zafer işareti yaptı.

16 yaşındaki Pakistanlı aktivist geçen yıl ekim ayında Taliban tarafından vurulduktan sonra tedavi ve eğitim için İngiltere'ye götürülmüştü.


CİHAN