Malatya'da 4 cezaevi inşa edilecek

Adalet Bakanlığı tarafından Malatya’da 3’ü kapalı 4 ceza infaz kurumu inşa edileceği bildirildi.

Malatyada 4 cezaevi inşa edilecek
23 Ocak 2013 Çarşamba 20:12 tarihinde eklendi.

 

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, yaptığı açıklamada, Akçadağ ilçesi Güzyurdu köyünde 3’ü kapalı 4 ceza infaz kurumu inşa edileceğini belirtti. Güzyurdu köyündeki taşınmazların kamulaştırılarak, meraların imar alanına dönüştürülerek Adalet Bakanlığı’na tahsis edileceğini anlatan Çalık, bakanlık bünyesindeki ilgili kurumların proje çalışmalarına başladığını, iki orta güvenlikli L tipi, 492 kişi kapasiteli bir yüksek güvenlikli ve 400 kişi kapasiteli bir açık cezaevi inşa edileceğini söyledi. 
 
Öznur Çalık, şöyle devam etti: “Malatya’daki mevcut kapalı ceza infaz kurumu 167 bin 559 metrekarelik arazi üzerine kurulu olarak E tipi formunda 590 kişiyi barındırıyor. 1983 yılında kurulan binanın son 10 yıl içinde arka tarafına iş atölyeleri ile spor alanları yaptırıldı. Bu binadaki kapasite yetersizliğini dikkate alarak çalışmalara başlandı. Malatya’daki cezaevi kurumlarımızla ilgili olarak Adalet Bakanlığı yöneticileri ve Malatya Cumhuriyet Başsavcısı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde 4 cezaevinin yapımı yatırım programına alındı. Bunlardan ikisi orta güvenlikli L tipi; biri yüksek güvenlikli ve biri de açık cezaevi olacak. Söz konusu ceza infaz kurumlarının inşa edileceği yer olarak Akçadağ mıntıkası belirlenmişti. Bu mıntıkada bulunan taşınmazların hazine adına geçirilmesi için bakanlık, valiliğimizden İl Tarim Müdürlüğü nezdinde girişimde bulunmasını talep etti. Bu işlem tamamlandıktan sonra, bakanlık kendi üzerine tahsis gerçekleştirecek ve sonrasında da cezaevlerimiz hızlı ve gayretli bir çalışmayla inşallah planlanan sürede tamamlanacak. Yeni cezaevlerimiz, mevcuttaki yığılmaları hafifletmekle kalmayacak. 2 bin infaz memuruna da iş kapısı açılacak.“
 
Öznur Çalık, şehirde inşa edilmesi planlanan yeni adliye sarayı için Yeşilyurt ilçesinde yer tahsisi çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. 

CİHAN