Malatya'da bayramın ilk günü otobüsler ücretsiz

Malatya’da Kurban Bayramı’nın ilk günü kent içi ulaşımı sağlayan belediye yolcu otobüsleri ücretsiz olarak hizmet sunacak.

13 Ekim 2013 Pazar 20:54 tarihinde eklendi.

Malatya Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzurlu bir şekilde geçirmesi amacıyla bir dizi tedbir ve kararlar aldı. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da bayramın ilk günü belediye otobüsleri tüm hatlarda 06.00–20.00 saatleri arasında yolcuları ücretsiz taşıyacak.

Şehir mezarlığı ile diğer mezarlıklarda periyodik yapılan temizlik çalışmalarının yanı sıra bayram öncesi genel temizlik yapıldı. Ayrıca şehir mezarlığında özellikle ilk gün giriş ve çıkışlarda herhangi bir sorun yaşanmaması için gerekli trafik önlemleri alındı.

Bayram süresince belediyenin ilgili müdürlükleri 24 saat iş başında olacak. Bayramda temizlik işleri, zabıta, itfaiye, mezarlık, fen işleri, su ve kanal müdürlüğü hizmet vermeye devam edecek.

Malatya Belediyesi Çağrı Merkezi de bayram süresince hizmet sunacak. Vatandaşlar, kent içinde karşılaştıkları sorunları gerektiğinde çağrı merkezinin 444 51 44 numaralı telefonunu bildirebilecek.

Malatya Belediyesi MEGSAŞ Şirketi'ne bağlı ekmek satış büfeleri de Kurban Bayramı süresince vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek.

KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ

Malatya Belediyesi, vatandaşların daha rahat ve sağlıklı bir ortamda kurbanlarını kesmeleri için, 29 ayrı noktada kesim için yer belirledi. Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun görevlendirmesiyle Malatya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, müracaatlar üzerine yaptığı çalışma sonucu 29 ayrı yerin kurban kesimine uygun olduğunu tespit etti.

Ayrıca Malatya Belediyesi’ne ait Canlı Hayvan Pazarı’nda da kurban kesilebilecek. Bayram süresince zabıta ekipleri ve belediyeye bağlı veteriner hekimler, kesim yerlerinde denetimler gerçekleştirecek. Belirlenen kurban kesim yerleri dışında yapılacak kesimlere yasal işlem uygulanacağından, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için belirlenen yerler dışında kesim yapılmaması istendi.

Kurban kesim ücretlerinin de büyükbaş kurbanlıklar için 150 TL, küçükbaş kurbanlıklar için de 30 TL olduğu öğrenildi. 


CİHAN