Malatya'da bir Türkmen kızı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Malatya'daki Beydağı Konaklama Tesisleri'nde kalan 19 yaşındaki Türkmen kızın hikayesini anlatan bir video yayınladı.

Malatyada bir Türkmen kızı
06 Temmuz 2015 Pazartesi 13:57 tarihinde eklendi, 1.769 kez okundu.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Malatya'daki Beydağı Konaklama Tesisleri'nde kalan 19 yaşındaki Türkmen kızın hikayesini anlatan bir video yayınladı. Türkmen kız Nabile Yılmaz "Çok kötü anılarım vardı. 2 yıldan beri Malatya'da yaşıyorum. Burada dikiş-nakış öğreniyorum. Burada çok mutluyum. Buraya gelmek beni çok mutlu ediyor" dedi.
 
Türkiye’ye sığınan Suriyeli kadınların yüzde 87’sinin gelir getirecek bir mesleği bulunmadığı belirtildi. Bu nedenle, Suriyeli misafirlere Türkiye’de barınma, gıda ve sağlık hizmetlerinin yanı sıra verilen eğitim hizmetleri, meslek edindirme ve dil kursları veriliyor.
 
Kamplarda kalan Suriyeli kadınların yarısından fazlası yüzde 55,5 meslek edindirme kursları ya da okula devam etmek istediklerini belirtiyor. Ayrıca Suriyeli kadınların Türkçe öğrenme konusunda hevesli oldukları gözlemleniyor.
 
Türkmen kız Nabile Yılmaz "Çok kötü anılarım vardı. 2 yıldan beri Malatya'da yaşıyorum. Burada dikiş-nakış öğreniyorum. Burada çok mutluyum. Buraya gelmek beni çok mutlu ediyor" dedi.

DHA