Malatya'da cadde ve sokak isimleri düzenlendi

Malatya Belediyesi ile Kent Konseyi tarafından yürütülen Kent Kimliği Projesi kapsamında, 83 mahalle ve 3 bin 206 cadde ile sokak için numaralandırma çalışması yapıldı.

Malatyada cadde ve sokak isimleri düzenlendi
21 Ocak 2013 Pazartesi 19:58 tarihinde eklendi, 1.995 kez okundu.

 

 
 
Malatya Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Kent Kimliği Projesi çerçevesinde, mahalle sınırlarının değişmesi, aynı isimlerin yer alması nedeniyle adres bulmakta güçlük çekilmesi üzerine, katılımlı bir anlayışla düzenleme yapıldığı belirtildi. 
 
'Adres ve Numaralandırmaya İlişkin Yönetmelik' kapsamında, sınırları içerisinde bulunan 83 mahalle, 3 bin 206 cadde ve sokak için adres ve numaralandırma çalışması yapıldığı anlatılan açıklamada, “Malatya Belediyesi tarafından yapılan çalışmayla ismi tekrar eden 253 adet cadde ve sokakla birlikte, ilgili yönetmeliklerde belirtilen adres standardına uymayan toplamda 2 bin 406 cadde ve sokak ismi değiştirildi. Mevcut durumda mükerrer isimlerin çokça kullanılması adres bulmayı zorlaştırıyordu. Örneğin, 46 yerde bulunan 1. sokak ismi, 42 yerde yer alan 4. sokak ismi, 8 yerde geçen okul sokak ismi yerde kullanılıyordu. Yapılan düzenleme ve güncelleme çalışmalarıyla mükerrer isimler düzeltilerek cadde ve sokaklara yeni isimler verildi.” denildi. 
 
Cadde ve sokaklara yeni isimler verilirken, başta şehitler olmak üzere Niyazi Mısri, Fethi Gemuhluoğlu, Hüseyin Doğan Dede, Kemal Sunal, Ahmet Şentürk gibi Malatyalı bilim, sanat, edebiyat ve siyaset adamlarının isimlerinin de unutulmadığı dile getirilen açıklamada, değişikliklerin belediye meclisi tarafından onaylandığı kaydedildi. 
 
Cadde ve sokak isimleri düzenleme ve değiştirme çalışması kapsamında son olarak Malatya Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü ekiplerince, yeni tabela tasarımlarının şehrin dokusuna ve estetiğine uygun olarak kanun ve mevzuatlara uyacak şekilde hazırlandığı belirtildi. Tabela, levha basım ve montaj işlemlerinin, amblem ve logo çalışmalarının, tamamlanması sonrasında yapılmaya başlanacağı kaydedildi.

CİHAN