Malazgirt Zaferi'nin 942. yıldönümü 1071 Alparslan'la kutlanacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Anadolu’nun kapılarını Türklere açan büyük kumandan Sultan Alparslan’ın kahramanlığını ve Malazgirt Zaferi'ni binlerce gencin katılımıyla kutlayacak.

Malazgirt Zaferinin 942. yıldönümü 1071 Alparslanla kutlanacak
23 Ağustos 2013 Cuma 17:56 tarihinde eklendi, 1.486 kez okundu.

Türkiye’nin 81 ilinden 1071 tane Alparslan adlı kişinin katılacağı etkinliğe Yozgat’tan da 15 Alparslan isimli genç katılacak.

Muş’un Malazgirt ilçesinde düzenlenecek etkinlikte, 1071 Malazgirt Savaşı'nın 942. yıldönümünde ecdadın hatırasını yerinde yad edilecek. Sultan Alparslan’ın adını taşıyan 1071 genç ve Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelecek olan binlerce genç, 26 Ağustos 2013 tarihinde Malazgirt Savaşı’nın yapıldığı Malazgirt Ovası’nda buluşacak. Alparslan’ın kıl çadırlarında konaklayacak.

Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz yaptığı açıklamada, Türkiye’de böyle bir etkinliğin ilk defa düzenleneceğini belirterek etkinliğe ilden 15 Alparslan isimli gencin katılacağını ifade etti. Sapmaz, "Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç'ın da katılımıyla gerçekleşecek organizasyona Ağrı, Erzurum, Diyarbakır, Bitlis, Van, Batman başta olmak üzere farklı illerden binlerce genç katılacak. Muş’un Malazgirt ilçesinde toplanacak olan gençler arasında 1071 tanesi ismiyle öne çıkacak. Sultan Alparslan’ın adını taşıyan 1071 genç, projenin dikkat çeken yönlerinden sadece bir tanesi olacak. Malazgirt’e gelecek olan gençlerin konaklaması projeye uygun bir şekilde yapılacak. Dönemin atmosferini yaşatmak isteyen Bakanlık, gençleri Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan’ın kıl çadırlarında konaklatacak." dedi.


CİHAN