Malezya'da "Erdoğancı" tartışması

Pan-Malezya İslami Partisi (PAS) Genel Başkanı Abdul Hadi Awang, partisinde “Erdoğancı bir grup olmadığını” söyledi.

Malezyada Erdoğancı tartışması
06 Haziran 2011 Pazartesi 12:13 tarihinde eklendi.

 

Malezya’nın The Star gazetesinde yer alan habere göre, PAS’ın 57’nci genel kurul toplantısının kapanışında konuşan Awang, “PAS’ta Erdoğan yok. Bir ruhani liderimiz var: Nik Aziz Nik Mat. Bir de Hadi Awang var” dedi.
 
Awang, “Burası Türkiye değil, Malezya’dayız” dedi.
 
PAS’ın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Adalet ve Kalkınma Partisi’yle kıyaslanmaması gerektiğini ifade eden Hadi, Ak Parti’nin İslamcı bir parti olmadığını vurguladı.
 
PAS MALEZYA'DA İSLAMİ DÜZEN İSTİYOR
PAS’ın resmi programında partinin Malezya’da İslam’ın temel kaynakları olan Kur’an, sünnet ve hadisleri temel alan bir düzen kurmayı hedeflediği ifade ediliyor. PAS, iktidardaki Barisan Nasional koalisyonunun bir parçası olan İslam Hadhari partisini “sulandırılmış İslam anlayışı” dolayısıyla eleştiriyor.
 
Partinin içindeki Enver İbrahim liderliğindeki “Erdoğancı” grup, son seçimlerde merkez komitesindeki 18 sandalyenin sekizini ele geçirmeyi başardı. Yapılan anketler de ulemaların başkan yardımcılığı pozisyonlarındaki kontrolünü kaybettiğine işaret ediyor.
 
ULEMA DA TEPKİLİ
Ulema kanadının temsilcisi olan Dr. Mahfuz Muhammed ise medyada yer alan ulemanın kenara itildiği iddialarını reddederek, başkan yardımcıları arasında temsilcileri olmasa da kontrolün hala kendilerinde olduğunu söyledi. Muahmmed, eğer partinin herhangi bir prensibi ihlal edilirse Şura konseyinin sessiz kalmayacağını da sözlerine ekledi.
 
Öte yandan partinin Harekat organını ulemanın bazı meselelere yanıt vermesine izin vermemekle eleştiren Muhammed, “Ulema kanadı sessiz değildir” dedi.