Maliki ve Kürt yönetimi anlaşmaya yakın

Irak Savunma Bakanlığı, Irak ordusu ile peşmerge temsilcileri arasında bugün de devam eden görüşmelerde nihai sona yaklaşıldığını açıkladı.

Maliki ve Kürt yönetimi anlaşmaya yakın
27 Kasım 2012 Salı 19:13 tarihinde eklendi.

Irak Savunma Bakanlığı resmi sözcüsü Albay Diya Vekil, yaptığı yazılı açıklamada, ordu yetkilileriyle peşmerge temsilcileri arasında devam eden görüşmenin sonunda üzerinde uzlaşıya varılan konuların nihai şeklini belirleyen taslak üzerinde anlaştığını belirtti.

 
Vekil, şunları kaydetti:
 
''Irak Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Özel Kalem Müdürü Orgeneral Faruk el-Araci başkanlığında yapılan, Irak ordusu üst düzey yetkilileriyle peşmerge temsilcilerinin katıldığı görüşmenin olumlu ve açık bir havada geçti. Gelecekte çıkabilecek olası bir krizi ihtiva edebilecek ve çözebilecek yöntemin bulunması konusu ele alındı. Görüşmelerde ayrıca bu sorunu idare etmesi için yetkileri sınırlı yüksek komisyonların oluşturulması konusu da ele alındı. Sorumluluk iradesi ve olumlu bir havada geçen toplantıda üzerinde uzlaşıya varılan konuların nihai şeklini belirleyecek bir taslak üzerinde anlaşıldı.'' 
 
Vekil, üzerinde uzlaşıya varılan nihai taslağın onaylanması için yarın bakanlık komisyonuna sunulmasının beklendiğini vurguladı.