Maliki'den Türkiye'ye şok sözler

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Türkiye'nin ülkesini bölmek istediğini iddia ederek, ancak bundan başarılı olmadığını söyledi.

Malikiden Türkiyeye şok sözler
31 Aralık 2012 Pazartesi 12:20 tarihinde eklendi.

 

Başbakan Nuri El Maliki, Türkiye'nin Irak'ın iç işlerine müdahale ettiğini illeri sürerek, başka ülkelerin de bundan cesaret alarak aynı yolu izlediğini ifade etti. Irak'ta yayımlanan Someriye televizyonuna özel röportaj veren Nuri Maliki, Ankara’ya yüklenerek Türkiye'yi Irak'ı bölmekle suçladı. 
 
Türkiye ile Kürt Yönetimi arasında Irak'ı bölmek için bir anlaşma yapıldığını iddia eden Maliki, ancak bunun başarılı olamadığını ifade etti. Bölgede yaşayan Türkmen siyasetçilerin söylemlerine dayanarak konuştuğunu ifade eden Maliki, böyle bir anlaşmanın yapıldığını beyan etti.
 
Maliki, " Bazı Türkmen kardeşlerimizin söylemlerine göre Türkiye, Türkmenlere ‘Kerkük Kürdistan'dır’ sözüne karşı çıkmayın talimatını vermiştir. Türkiye'nin Kerkük üzerinde yaptığı siyaset tarihine bakılırsa, bu çok ilginç bir yaklaşımıdır."
 
Irak'ın önünde dört yol olduğunu ifade eden Maliki, "Birincisi erken seçime gidilmesi, ikincisi taraflarla anayasal yollarla anlaşmaya varılması, üçüncüsü mezhep ayrımına gidilmesi ve dördüncüsü Irak'ın parçalara ayrılması." dedi. 
 
Kendilerinin son iki yolu istemediklerini ifade eden Maliki, erken seçim ve anayasayı işaret etti.

CİHAN