Maltepe Cemevi'nde duvar yazılarına tepki

MALTEPE Cemevi Dernek yetkilileri yaptığı basın açıklamasıyla Cemevi'nin duvarlarına kışkırtıcı yazılar yazıldığını belirterek olaya tepki gösterdi.

Maltepe Cemevinde duvar yazılarına tepki
21 Ekim 2016 Cuma 07:22 tarihinde eklendi.
MALTEPE Cemevi Dernek yetkilileri yaptığı basın açıklamasıyla Cemevi'nin duvarlarına kışkırtıcı yazılar yazıldığını belirterek olaya tepki gösterdi.
 
Maltepe Gülsuyu Cemevi'nin önünde toplanan alevi dernekleri üyesi 100 kişi, dün akşam saat 21.00 sıralarında kimliği belirsiz kişiler tarafından cemevi duvarlarına kışkırtıcı yazılar yazıldığını belirterek basın açıklaması yaptı. Maltepe Cemevi Başkanı Sebahattin Doğan tarafından yapılan basın açıklamasına CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, CHP ve HDP ilçe örgütlerinden temsilciler ile Maltepe Pirsultan derneği üyeleri, Alevi Bektaşi Federasyon temsilcileri, Şahkulu Dergahı temsilcileri de destek verdi.
 
 
Dernek Başkanı Sebahattin Doğan yaptığı açıklamasında, "Kutuplaştırıcı yaklaşımların bir sonucu olarak son bir yıl içinde Alevilerin yaşadığı bölgelerde kapıların işaretlendiğine ve inanç merkezlerine karşı saldırılara tanıklık ediyoruz. Daha önce diğer Cemevlerine yapıldığı gibi dün Pendik, bugün Gülsuyu Cemevi'ne yapılan bu çirkin eylem cemevlerini hedef olarak göstermekte, çatışma için provokasyon çıkarmayı hedeflemektedir. Cemevimizin duvarlarına Irkçı, kışkırtıcı, ayrıştırıcı, ötekileştiren yazılar yazılmıştır. Bu tür yazıların toplumumuzu rencide ettiğini düşünüyoruz ve bununla ilgili emniyete başvurduk, şikayette bulunduk. Faillerin biran önce bulunup emniyete teslim edilmesini istiyoruz" dedi.
 
 
Grup, basın açıklamasının ardından Cemevinden ayrıldı.
 
Ramazan EĞRİ/İSTANBUL, (DHA)