Maltepe'de altgeçit gerginliği

Maltepe'de kullandıkları altgeçidin kapatılmasına tepki gösteren veli ve öğrenciler, yolu kapatarak eylem yaptı.

Maltepede altgeçit gerginliği
22 Eylül 2014 Pazartesi 17:37 tarihinde eklendi.
Olay üzerine Çevik Kuvvet ekipleri çağrıldı. Zaman zaman polis ile veliler arasında sert tartışmalar yaşandı.
 
Feyzullah-Turgay Ciner İlkokulu öğrencileri ile bir grup veli, Marmaray çalışmaları nedeniyle sürekli kullandıkları altgeçidin kapatılmasını protesto etmek için eylem yaptı. 
 
Drama Köprüsü üzerinde toplanan yaklaşık 50 veli ve öğrenci, ellerindeki pankartla birlikte yolu trafiğe kapattı. "Altgeçit istiyoruz" sloganları atan grup yolu trafiğe açmayınca, olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri yolu açmaları konusunda ikazda bulunsa da, veliler yolu açmadı. Veliler, kapatılan altgeçidin tekrar açılmasını istediklerini, öğrencilerin okula giderken trafiğin yoğun olduğu yolu kullanmak zorunda kaldıklarını söylediler.  
 
Polis ekipleri, uzun süren çabalar sonunda yolun bir bölümünü trafiğe açtı. Ancak yol tamamen açılmayınca, bu kez olay yerine Çevik Kuvvet ekipleri çağrıldı. Çevik Kuvvet ekipleri kalkanlarıyla birlikte bir koridor oluşturup, velilerin yolu açmasını sağladı. 
 
Bu sırada bir kadın, polislere tepki göstererek, altgeçidin yeniden açılması gerektiğini söyledi. Uzun süren ikna çalışmalarının ardından veliler Drama Köprüsü'nden slogan atarak alkışlarla ayrıldı.

DHA