Maltepe'de büyük turizm projesi

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç “Rahmetli Mustafa Koç’un desteğiyle İstanbul’a 18 delikli 750 dönüm arazide golf sahası projesine çalışıyorduk.

Maltepede büyük turizm projesi
09 Şubat 2016 Salı 14:17 tarihinde eklendi, 1.387 kez okundu.
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç “Rahmetli Mustafa Koç’un desteğiyle İstanbul’a 18 delikli 750 dönüm arazide golf sahası projesine çalışıyorduk. Maltepe golf sahası Mustafa Koç’un hayaliydi. Fuar ve Kongre merkezi milli projedir. Golf sahası ise zenginleri çekecektir” dedi.
 
 
İstanbul’un Asya Yakası’nda 1 buçuk milyon metrekare alana yapılması planlanan MExpo Fuar ve Kongre Merkezi hakkında Skal Marmara yönetimine bilgi veren Ali Kılıç, “Hazırladığımız proje sadece İstanbul’un Asya Yakası için değil Türkiye’nin milli projesidir. Gerçekleşmesi için kim elini taşın altına sokarsa onun yanında oluruz ve İstanbul’a önemli bir hizmet yapmış olur. Uzmanlardan, üniversitelerden, işadamlarından bir Danışma Kurulu oluşturduk çalışmaları sürdürüyor ve hükümetin önderliğinde yapılması için şartları oluşturuyorlar” şeklinde konuştu.
 
MURAT YUMAK: ASYA YAKASI TURİZMİ İÇİN İŞBİRLİĞİ KURUYORUZ
 
Skal Marmara Başkanı Murat Yumak’ın önderliğinde İstanbul’un Asya yakasında bulunan 14 belediye başkanı ziyaretlerine Kadıköy ve Maltepe belediye başkanları ziyaretleriyle devam edildi. Skal Marmara Yönetimi Başkan Murat Yumak önderliğinde bölgesel turizm sorunlarının çözümü ve yeni projelere ilişkin görüş alışverişinde bulunmak üzere Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ı ziyaret edildi. Ziyaretlerde Marmara Skal Başkanı Murat Yumak ziyaret anısına başkanlara Skal bayrağı armağan etti. Geçtiğimiz hafta Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç’ı ziyaret ettiklerini belirten Skal Marmara Başkanı Murat Yumak “Amacımız İstanbul’un Asya yakasında turizm için işbirlikleri kurmak ve yeni projeler üretmektir” dedi.
 
 
 
ÖNEMLİ KATILIM
Belediye başkanları ziyaretlerine Marmara Skal Başkan Yarıdmcısı Orka Hotels Koordinatörü Mert Okan, Genel Sekreter ve Fer Hotel Genel Müdürü Melih Buluç, Rescate Hotels Koordinatörü Şule Gökırmak, Golden Hotel Genel Müdürü Burak Akşahin, Güler Osmanlı Mutfağı sahibi Ali Güler, Elite Hotels Koordinatörü Dilaver Doğru, Dream Hill Hotel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hikmet Oktay ve Özkan Altıntaş katıldı.
 
 
KADIKÖY KÜLTÜR VE SANATA AĞIRLIK VERİYOR
Görüşmelerde özellikle İstanbul’un giderek büyüyen ve turizmde gelişen Asya yakasında hükümetin ve büyükşehir belediyesinin ulaşım adına önemli hizmetler yaparak katkıda bulunduğu belirtildi. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kadıköy olarak dar bir alanda bulunduklarını bu nedenle daha çok kültür ve sanat faaliyetlerine ağırlık verdiklerini belirtti. Nuhoğlu, kültür merkezlerinde, sergiler, toplantılar düzenlediklerini ve her hafta bir sanatçı ağırlayarak bölge halkına önemli bir kültür hizmeti verdiklerini söyledi.
 
 
GOLF SAHASI, MUSTAFA KOÇ’UN HAYALIYDI
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, İstanbul’un Asya yakasına fuar ve kongere merkezi kazandırmak için uzun süredenberi proj geliytirdiklerini söyledi. Bu amaçla yapılan çalaşmalarda planlanan MExpo Fuar ve Kongre Merkezi’nin yanında 750 dönüm arazi üzerinde yapılması planlanan golf sahasının rahmetli Mustafa Koç’un hayali olduğunu ve kendisinden büyük destek aldıklarını belirterek şöyle devam etti: “Mustafa Koç golf sahasının ulusulararası düzeyde olması için 18 delikli olmasını istemişti. Planlamamızı birlikte yaptık. Golf sahası ile fuara ve kongereye gelen zengin işadamlarının uzun süre konaklamalarını amaçlıyoruz. Ayrıca uluslararası golf müsabakaları yapmak istiyoruz. Golf sahasının çevresine yapılacak küçük ölçekli butik ve lüks otellerde konaklamaları ve eğlence yerlerinden faydalanmaları için özel proje geliştirdik. Bu özel bir tatil mekanları modeli olacaktır. Golf zengin sporudur. İstanbul’un Asya yakasına zengin müşteriler çekerek bölgenin daha da zenginleşmesini hedefliyouz.”
 
 
ALMANYA, HOLLANDA, MALEZYA, ÇİN PROJEYE İLGİ DUYUYOR
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, MExpo Fuar ve Kongre Merkezi’nin artık Türkiye’nin projesi haline geldiğini belirterek şöyle devam etti.“Almanya, Malezya, Hollanda, İngiltere, Çin bile projeye ilgi duyyuyor. Bu ülkelerden teklifler yağıyor. Bizim amacımız yüzde 50 oranında yabancı ortaklık sağlayarak fuar ve kongre ile dünyayı İstanbul’un Asya yakasına çekmektir. Projeden İstanbul’un bütün belediyelierinin pay almasını istiyoruz. Biz bugün varız yarın yokuz. Amacımız hizmettir ve İstanbul’a bir değer daha katarak şehrin çekim gücünü daha artırmaktır. Hep birlikte nasıl başaracağımızı planlıyoruz. Hükümetin onayı olursa 2018’de proje kademeli olarak hayata geçer.”
 
 
İBB BAŞKANI KADIR TOPBAŞ PROJEYE SICAK BAKIYOR
Ali Kılıç, üniversiteler, TOBB, İTO, İSO ile birlikte çalıştıklarını ve İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın da projeye sıcak baktığını belirterek şunları söyledi: “Hükümet İstanbul’un iki yakası arasındaki ulaşım sorununa büyük katkılar veriyor. Turizmde en önemli unsur ulaşımdır. MExpo Fuar merkezi heryere yakın ve ulaşım imkanı uygun bir yerdedir. İstanbul’un iki yakası arasındaki ulaşım imkanlarının artması, Sabiha Gökçen Havalımanı’nın ikinci pistinin yapımı ile İstanbul’un Asya yakasının fuarlar ve kongrelerle dünyaya açılması amaçlanıyor. Proje ile bölgedeki turizm kuruluşları ile tüm işletmelerin gelirleri artacak, bölgeye canlılık gelecektir”