Maltepe'de CHP milletvekillerine tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 1. Bölge milletvekilleri Mahmut Tanal, Celal Dinçer ve Müslim Sarı, Maltepe Gülsuyu Heykel Meydanı'nda son günlerde Gülsuyu Mahallesi'nde yaşanan silahlı saldırılarla ilgili basın açıklaması yaptı.

15 Ağustos 2013 Perşembe 17:24 tarihinde eklendi.

Açıklama sırasında kendisini devrimci olarak tanımlayan bir kadın CHP Milletvekili Müslim Sarı’nın sözünü keserek, CHP’nin mahalleye yaklaşan seçimler nedeniyle geldiğini, samimi olmadığını ileri sürdü.

CHP'li 1. Bölge milletvekilleri Mahmut Tanal, Celal Dinçer ve Müslim Sarı, Heykel Meydanı'nda geçtiğimiz günlerde 9 kişinin silahlı saldırılar sonucu yaralandığı olaylar ile ilgili bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamada ilk söz alan CHP Milletvekili Müslim Sarı, mahallede son zamanlarda yaşanan çete saldırılarına karşı tepkilerini dile getirmek için geldiklerini söyledi. O sırada kameraların önüne geçen bir kadın Sarı'nın sözünü kesti. İsmi öğrenilemeyen kadın Sarı’yı susturduktan sonra CHP’li milletvekillerinin mahalleye yaklaşan seçim nedeniyle geldiklerini ileri sürerek, milletvekillerinin samimi olmadığını iddia etti.

Sarı konuşmasına kadının yaklaşık 5 dakika süren konuşmasını sonlandırmasının ardından tekrar devam etti. Bölgede son birkaç ayda yoğunlaşan bir çete saldırısı söz konusu olduğunu ileri süren Sarı, özellikle Gezi olaylarından sonra saldırıların dozunun artmaya başladığını iddia ederek şöyle konuştu: “Biz burayla ilgileniyoruz görevlendirilmiş milletvekili arkadaşlarımızla beraber buradaki çete saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulunduk mağdurlar ve yetkililer ile görüştük ve bu bölgedeki güvenlik zafiyeti ile ilgili zayıflığın ortadan kaldırılması için bazı çalışmalarda bulunduk. Burada bilerek ve isteyerek bölgede bir güvenlik zafiyeti yaratılmak istenmektedir bununda gerekçeleri gezi parkı olayları ve kentsel dönüşüm alanı olmasıdır. Bu alan kentsel dönüşüm alanı olduğu için kıymetli bir alandır çeteler üzerinden bu insanlar göçe zorlanıyor, çetelerde bunun için kullanılıyor."


CİHAN