Maltepe'de göçük, 7 katlı bina boşaltıldı

İstanbul Maltepe'de bir inşaatın temel kazma çalışması sırasında istinat duvarı çöktü. Yol kenarında bulunan park halindeki bir otomobil çöken duvarla birlikte kazının yapıldığı alana düştü.

Maltepede göçük, 7 katlı bina boşaltıldı
05 Aralık 2016 Pazartesi 12:00 tarihinde eklendi.
İstanbul Maltepe'de bir inşaatın temel kazma çalışması sırasında istinat duvarı çöktü. Yol kenarında bulunan park halindeki bir otomobil çöken duvarla birlikte kazının yapıldığı alana düştü. Çökmenin meydana geldiği alanın yan taraftaki 7 katlı bina tedbir amaçlı boşaltıldı.
 
Olay, Maltepe Altıntepe Mahallesi Alipaşa sokakta saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Bir inşaatın temel kazısı sırasında inşaat alanındaki istinat duvarı çalışma yapan kepçenin üstüne çöktü. Çökmenin meydana geldiği alanın yanında park halinde bulunan otomobil inşaat alanına düştü. Yıkılan duvar ve kayan topraklar nedeniyle alanda çalışma yapan kepçenin bir kısmı toprak altında kaldı. Kepçenin kabinin toprak altında kalmaması nedeniyle operatör kazayı yara almadan atlattı.
 
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye çevrede güvenlik önlemi aldı. Maltepe Belediyesi'ne bağlı Arama Kurtarma Ekipleri ise kazanın meydana geldiği alanda inceleme yaptı.
 
7 KATLI BİNA BOŞALTILDI
 
Duvar çökmesi nedeniyle, inşaat alanın yan kısmında bulunan 7 katlı bina tedbir amaçlı boşaltıldı. Bina önünde bulunan başka bir otomobil de mahsur kaldı. Otomobilin kurtarılması için kurtarıcı vinç bekleniyor. Olay yanında kepçeyi kullanan operatör istinat duvarının kazı çalışması sırasında çöktüğünü ve kabin kısmının toprak altında kalmaması nedeniyle yaralanmadığını ifade etti.

DHA