Maltepe'de molotof bombası ele geçirildi

İstanbul'un Maltepe ilçesinde ihbar üzerine bir minibüse operasyon düzenleyen polis, 49 adet molotof bombası, çok sayıda havai fişek, 3 bidon benzin ve örgütsel dökümanlar ele geçirildi.

Maltepede molotof bombası ele geçirildi
13 Ekim 2013 Pazar 20:47 tarihinde eklendi.

İstanbul'un değişik bölgelerinde olay çıkarmak için Gülsuyu'na gelen 8 kişi ile molotof bombalarının bulunduğu minibüs sürücüsü de gözaltına alındı.

Molotof bombaları akşam saatlerinde Gülsuyu Mahallesi'nin girişinde durdurulan 34 ZY 4121 plakalı minibüste ele geçirildi. Minibüsün bagaj kısmına saklanan molotof bombaları ile saldırı amacıyla kullanılan havai fişeklere el konuldu.

Soruşturmayı genişleten polis, olayları provoke etmek amacıyla değişik bölgelerden Gülsuyu'na gelen 8 kişiyi de gözaltına aldı. İlk işlemlerinden sonra sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar daha sonra yeniden emniyete götürüldü.

Günlerdir Gülsuyu'nda yaşanan gerginlik üzerine geniş güvenlik önlemleri alan polis, mahallenin giriş ve çıkışlarındaki denetimlerini de sıklaştırdı. Halen çok sayıda polis ekibi Gülsuyu ve çevresinde nöbete devam ediyor.


CİHAN