Mamak’ta 3 bin 500 kişi toplu iftar yaptı

Ankara Mamak Belediyesi bu yıl da büyük bir iftar sofrası kurdu.

Mamakta 3 bin 500 kişi toplu iftar yaptı
13 Temmuz 2013 Cumartesi 12:19 tarihinde eklendi.

Ramazan etkinlikleri kapsamında, 30 gün sürecek organizasyonların startını 3 bin 500 kişilik iftar yemeği ile veren Mamak Belediyesi, vatandaşlara toplu şekilde oruç açmanın keyfini yaşattı. Etkinlik alanında kurulan iftar sofrasında; AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Tobaş Başkanı Ercan Kınacı, İlçe Müftüsü Muharrem Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, muhtarlar, şehit ve gazi aileleri ile bir araya geldi.

Geleneksel hale gelen iftar yemeği ile dayanışma ve kaynaşmanın arttığını kaydeden Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak’ın beş farklı noktasında kurulan iftar çadırlarına Kosova’da da iftar çadırı kurarak altıncısını eklediklerini söyledi. Akgül ayrıca Senegal’de de Mamak Belediyesi olarak bir gün iftar yemeği vereceklerini aktardı.

KOSOVA’DA İFTAR ÇADIRI

İftar sofralarının Ramazan ayı boyunca kurulacağını belirten Akgül, sosyal belediyeciliğin gerekliliğine vurgu yaparak, bizler yerel yöneticiler olarak her alanda paylaşmayı öne çıkarıyoruz dedi. Akgül, “Bir tane Kosova’da, 5 tanede Mamak’ın farklı noktaları olmak üzere 6 iftar çadırı kurduk. Ayrıca birbirini tanımayan komşuların aynı masada iftar etmelerini sağlayan “Mahallede İftar Var” etkinliğimizi 20’nin üzerinde mahallede uygulamaya koyuyoruz” dedi. AK Parti Ankara Milletvekili Özdalga da, Ramazan ayının iç huzurun, barışın, kardeşliğin yoğun olduğu bir ay olduğunu vurgulayarak, hem Suriye, hem de Mısır’da yaşanan olayların biran önce son bulmasını temenni ettiğini söyledi. İftarın ardından Akgül ve Özdalga etkinlik alanındaki stantları tek tek gezerek, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Stantları gezerken Akgül’e sürpriz yapan dernekler sazlarını Akgül için çaldı.

Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Mamaklıları dernek programlarının yanı sıra mahalli ve ünlü sanatçılarla buluşturan Mamak Belediyesi’nin bu Ramazan ilk konuğu Türk tasavvuf müziği sanatçısı Ertuğrul Erkişi oldu. Erkişi, çocuk şarkılarını konseri izleyen Mamaklı çocuklarla birlikte seslendirirken, alanı dolduran misafirlere de Türk sanat müziği ziyafeti sundu.


CİHAN