Mamak’ta Mardin mimarisi canlanıyor

Mamak Belediyesi, ilçede bulunan Mutlu ve Ekin mahallelerinde yer alan meydanlık alanlarda Mardin Midyat taşından saat kulesi inşa ederek ilçeyi estetik bir görünüme kavuşturmayı amaçlıyor.

Mamakta Mardin mimarisi canlanıyor
08 Ağustos 2013 Perşembe 16:33 tarihinde eklendi, 1.325 kez okundu.

Mutlu ve Ekin mahalleleri meydanlık alanda Mardin Midyat taşından saat kulesi inşa eden belediye ekipleri, estetik meydan, kavşak, cadde ve sokaklar oluşturma çalışmalarına devam ediyor. Mamak Belediyesi, Saimekadın, Abidinpaşa, Dikimevi, Demirlibahçe ve Mamak Caddesi’ni birbirine bağlayan kavşakta başlattığı havuzlu şelale çalışmasını tamamladı. 8 metre yüksekliğe ve 9 metre genişliğe sahip Mardin’in ünlü Midyat taşından yapılan havuzlu şelale, led ışık ile aydınlatılacak.

Hayata geçen yatırımlarla Mamak’a yeni bir vizyon kazandırdıklarının altını çizen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, 3 kademe şelaleli havuzun ilçeye ayrı bir güzellik ve ayrı bir renk kattığını söyledi. Sanat eserlerinde ve süs işletmeciliğinde kullanılan, antik görüntü özelliği veren Mardin Midyat’ın ünlü taşıyla yapılan havuzun Mamak’a ayrı bir güzellik kattığını belirten Akgül, "Mamak’ta görselliği artırmak ve estetik mimariyi geliştirmek adına ilçemizde estetiği ön plana çıkarıyoruz. Yatırımlarımızla ilçemiz imaj tazelerken, vatandaşlarımız da gezerken, dinlenirken görsel bir ziyafete tanıklık edecek." diye konuştu.


CİHAN