Mamak’ta Ramazan heyecanı başlıyor

Ankara’nın Mamak Belediyesi, Ramazan ayı boyunca nostalji dolu eğlence ve etkinliklerin yanı sıra iftar sofralarında buluşmak üzere hazırlıklara başladı.

Mamakta Ramazan heyecanı başlıyor
27 Haziran 2013 Perşembe 10:28 tarihinde eklendi.

Mamak eski pazar yerinde 10 bin metrekarelik alanda kurulacak festival alanında vatandaşlar unutulmaz bir Ramazan ayını daha ilçede yaşayacak. Vatandaşları, ilçenin beş ayrı noktasına kurulacak iftar çadırlarında misafir edecek olan belediye, 20 mahallede gerçekleştireceği 'Mahallede İftar Var' etkinlikleriyle de mahalle sakinlerinin ayağına giderek Ramazan sevinci yaşatacak.

Ramazan’ın; ibadetin, toplumsal dayanışmanın, paylaşmanın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin en yoğun yaşandığı ay olduğunu belirten Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Ramazan ayının ruhunu yansıtacak şekilde bir programın gerçekleşmesi için özen gösterdik. Mamak'ta Ramazan bir başkadır." dedi.

ESKİ RAMAZANLAR GİBİ

Ankara Evleri görünümlü Ramazan alanında 30 gün sürecek etkinlikler kapsamında, Mamak halkı ve özellikle çocuklar Karagöz-Hacivat, orta oyunu, meddah gibi Türk kültürünün değerli öğeleriyle tanışarak eğlenceli zamanlar geçirecek. Ramazan'ın ruhuna uygun tasavvuf musikisi dinletileri, sohbet, söyleşi, iftar programları vatandaşlara eski Ramazanları aratmayacak. Yaklaşık 13 ilin dernek federasyonları kültür zenginliklerini etkinlik alanında sergilerken; Ertuğrul Erkişi, Mesut Şimşek, Bedirhan Gökçe ve Uğur Işılak gibi birbirinden ünlü isimler de Ramazan boyunca sahne alacak. Ayrıca, festival alanında semazen gösterileri, Türk Tasavvuf Musikisi, Türk Sanat Müziği konserleri gerçekleştirilecek. Yine her yıl olduğu gibi bu yıl da alana kurulacak lunaparkta çocukların hoşça vakit geçirmeleri sağlanacak.


CİHAN