Mamma mia Berlusconi!

İtalya’da eski başbakanlardan Silvio Berlusconi'nin Özgürlükçü Halk Partisi'nin (PdL) teknokrat Mario Monti hükümetine verdiği desteği çekmesiyle başlayan siyasi kargaşa piyasalara ulaştı.

Mamma mia Berlusconi!
11 Aralık 2012 Salı 10:42 tarihinde eklendi.

 

 Yaşadığı skandallarla büyük tepki çeken eski Başbakan Berlusconi’nin 2013 seçimlerinde yeniden başbakan olma ihtimali Milano Borsası’nı yüzde 2.7 düşürdü. 
 
Diğer yandan Monti'nin istifa kararı, Almanya ile İtalya arasındaki 10 yıl vadeli tahvil faizleri arasındaki farkı (spread) 350 puan seviyelerine yükseltti. Ayrıca ülkenin önde gelen bankalarından Banco Di Siena, UniCredit ve Intesa Sanpaolo hisseleri de Berlusconi korkusuyla yüzde 6 değer kaybetti. Son kamuoyu yoklamalarına göre ise Demokrat Parti (PD) yüzde 30’luk bir oy potansiyeli ile halen ilk sırada bulunuyor. İkinci sırada yüzde 20 ile Beş Yıldız Hareketi yer alırken Berlusconi’nin Özgürlükçü Halk Partisi (PdL) yüzde 16 ile üçüncü sırada yer aldı. 
 
MONTI’NİN GİDİŞİ VATİKAN’I DA ÜZÜNTÜYE BOĞDU 
Vatikan Devlet Başkanı Papa 16. Benedikt, Monti'nin istifa kararını şaşkınlık ve üzüntüyle karşıladığını duyurdu. Kardinal Angelo Bagnasco ise verdiği demeçte, "Yapılan fedakârlıklar cehenneme gönderilemez. Bu kriz sadece ekonomik ve sosyal değil, aynı zamanda kültür ve değer krizi" dedi.
 
Mamma mia Berlusconi: Eyvah Berlusconi