Manavgat Irmağı taştı

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde, etkili olan yağmur sonucu Manavgat Irmağı'nın taşması nedeniyle, çevredeki işyerlerini su bastı.

Manavgat Irmağı taştı
27 Ocak 2014 Pazartesi 15:48 tarihinde eklendi.
Manavgat'ta cumartesi gününden beri etkili olan yağmur, su baskınlarına neden oldu. Manavgat Barajı'nın su seviyesi yükselirken Manavgat Irmağı da taştı. Taşkın nedeniyle ırmak kenarındaki pek çok işyerini su bastı. Esnaf, işyerlerini su baskınına karşı korumak için önlem almaya çalıştı. Şelale çevresindeki çok sayıda işyeri güvenlik nedeniyle boşaltıldı. Irmaktaki su seviyesinin yükselmesi bazı balık çiftliklerinde zarara yol açtı. Side Beldesi'nde ise bazı otel ve evlerin bahçelerini su bastı.
 
IRMAK TAŞTI
 
Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, son 3 gündür ilçede metrekareye 200 kilo yağış düştüğünü belirtti. Manavgat Irmağı'nın normal su akışının saniyede 450-500 metreküp arasında olduğunu kaydeden Kaymakam Bulgurlu, "Şu anda Oymapınar Barajı'na saniyede 400 metreküp su girişi var. Bunun 220 metreküpü ırmağa bırakılıyor. Naras Çayı'nda gelen su ile birlikte Manavgat Irmağı'ndan ortalama saniyede 450-500 metreküp arasında su geçiyor. Manavgat ve Oymapınar barajlarındaki su seviyesi yükseldi" dedi. 
 
YAĞIŞ DEVAM EDECEK
 
Irmak kenarındaki iş yerlerini tedbir almaları konusunda uyardıklarını aktaran Kaymakam Bulgurlu, yağışın devam edeceğini söyledi. Su baskınlarına karşı dikkatli olunmasını isteyen Kaymakam Bulgurlu, yağış nedeniyle şu ana kadar ciddi bir olumsuzluk yaşanmadığını kaydetti. Dolbazlar Köyü'ne ulaşımı sağlayan köprünün taşkın nedeniyle kapandığını hatırlatan Kaymakam Bulgurlu, "Ekipler köprüde çalışmalarını sürdürüyor. Jandarma bu yolu trafiğe kapattı. Ulaşım alternatif yollardan sağlanıyor" diye konuştu.

DHA