"Manavgat'ın marka değerlerini dünya gündemine taşıyacağız"

BBP Manavgat Belediye başkan adayı Hacı Çayır, Manavgat'ın turizmde marka değerlerini dünya gündemine taşıyacaklarını söyledi.

Manavgatın marka değerlerini dünya gündemine taşıyacağız
02 Şubat 2014 Pazar 19:32 tarihinde eklendi.


Hacı Çayır, 30 Mart mahalli seçimler kapsamında Sarılar beldesinde seçim çalışması yaptı. Manavgat'ın yıllık 4 milyon turist ağırlamasına karşın turizmde marka olamadığını belirten Çayır, markanın insan ve kültürün harmanlamasıyla oluşacağını kaydetti.

Çayır, ilçede 190 bin yatak kapasitesi olmasına rağmen turizmin Almanya Berlin, Hollanda Amsderdam, Norveç Oslo, Belçika Brüksel ve Rusya Moskova'dan gelen turistlerin konaklama tesislerinde bir hafta 10 gün kaldığı için turizmin bölgede 25 yıldır tabana yayılamadığını savundu.

Uzun yıllar kendisinin Almanya'da kaldığını ve kültür ve gastronomi(yemek kültürü) turizmi hakkında bilgi sahibi olduğunu belirten Çayır, Manavgat'ta turizmin tabana yayılabilmesi için havalimanından otele, otelden havalimanına bağlı turist ağırlama ve uğurlama turizminden bir an önce çıkılması gerektiğini kaydetti.

Çayır, "Maalesef bölgemizde turizm havalimanından otele, otelden havalimanına aktarılma ile yapılıyor. Bir Alman, bir Rus bir İngiliz, bir Hollandalı turist 10 gün otelde kalıyor ve Manavgat'ın güzelliklerini görmeden ülkesine geri dönüyor. Turizmde kalıcı olmak için havalimanından otele, otelden havalimanına bağlı turizm anlayışından bir an önce vazgeçmeliyiz.

Manavgat'ta son 10 yıldır turizm 12 aya çıkaracağı deniliyor, sadece söylemde kalınıyor. Manavgat kış turizmini canlandırmada Belek ve Kundu'ya göre çok geride. Kış turizmini 12 aya çıkarcağız demekle turizm 12 aya çıkmıyor. Kış gelince 35 bin turizm çalışanı işsiz kalıyor. Bu kısır döngü devam ediyor. Sorunun çözümü turizmi tabana yaymaktan geçiyor. " diye konuştu.

Çayır, ilçede gastronomi turizmi yaygınlaşması ve Manavgat'ın yemek kültürünü ön plana çıkarılmasını yöresel 'Keşkek'i dünyaya tanıtarak başlayacaklarını ifade etti.


CİHAN