"Manchester City'i ben yarattım"

Galatasaray'ın İtalyan teknik direktörü Roberto Mancini İngiliz BBC'ye özel açıklamalar yaptı. Mancini'nin özellikle Manchester City hakkında söyledikleri İngiliz basınında da gündem oluşturacak türden.

Manchester Cityi ben yarattım
22 Ocak 2014 Çarşamba 15:19 tarihinde eklendi.
Bu sezon İngiltere Premier Lig'e çok iyi bir başlangıç yapan ve Arsenal'in ardından ligde 2. sırada olan ve attığı 63 gol ile rekorları altüst eden Manchester City takımı hakkında konuşan Mancini "Manchester City'nin şuan Premier Ligin en iyi takımı olmasından çok mutluyum çünkü bu takımı inşa eden benim" dedi. Açıklamalarının devamında Galatasaray teknik patronu Mancini "Takımın gol yükünü çeken oyuncuları benim dönemimde transfer edildi .Sergio Aguero, Edin Dzeko, Yaya Toure, David Silva gibi isimleri alan bendim. Manuel Pellegrini'nin iyi işler yaptığını düşünüyorum. Ancak City'de şu an olanlar bizim 3 sene önce yaptığımızdan farklı değil" dedi.
 
Manchester City takımının başında geldiği ilk dönemde başarılı bir sezon geçiren ve ve 2 kupa kazanan Mancini daha sonra takımdaki bazı oyuncularla yaşadığı problemler ve performans düşüklüğü yüzünden görevinden ayrılan Mancini " Futbolcularla, menajerlerin problem yaşaması normal bir durum. Çünkü biz menajerler her zaman oyunculardan en yüksek performans bekleriz, onların hep çok çalışmalarını isteriz ve bunu oyunculardan bizi anlamalarını bekleriz" ifadelerini kullandı. Roberto Mancini konuşmasının devamında "4-5 yıl aynı takımla çalıştıktan sonra belki de ayrılmak en iyisi. Ben Manchester City ile işimi yaptım, iyi bir takım yarattım ve çok da iyi oynuyorduk ama geçen sene Manchester United'ın Van Persie transferi bizim şampiyonluğu kaybetmemize neden oldu" dedi. 
 
Galatasaray'ın teknik direktörü Mancini, Manchester United'in başında zor günler geçiren menajer David Moyes hakkında da açıklamalar yaptı. Mancini, "Moyes için Manchester United'ın iyi bir şans olduğunu düşünüyorum. Everton'da 10 yıl çalıştı ve gerçekten iyi işler çıkardı. Moyes, iyi bir menajer ve benim tavsiyelerime ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Kabul etmek gerekir ki işi çok zor. Alex Ferguson'dan sonra İngiliz futbolunun en başarılı kulübünü yönetmek kolay değil" dedi. 

DHA