Manchester United'a olaylı karşılama

Galatasaray taraftarı Atatürk Havalimanı'na inen Manchester United'ı karşılamaya gitti ancak güvenlik nedeniyle İngiliz ekibi başka bir kapıdan çıkarıldı.

Manchester Uniteda olaylı karşılama
19 Kasım 2012 Pazartesi 21:17 tarihinde eklendi, 2.359 kez okundu.

 

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki kritik sınavında rakibi olan Manchester United, İstanbul'a olaylı bir şekilde geldi.
 
Sponsoru olan Türk Hava Yolları'na ait özel bir uçakla saat 20.15'te Atatürk Havalimanı'na iniş yapan İngiliz ekibi, Galatasaraylı idareciler tarafından karışlandı ancak dışarıda istenmeyen olaylar yaşandı.
 
Manchester United'ı karşılamak üzere havalimanına gelen çok sayıda Galatasaray taraftarı ile emniyet güçleri arasında olaylar yaşandı. Polis, otobüslerle gelen taraftara havalimanına giriş izin vermedi, çevik kuvvet ekipleri de geniş güvenlik önlemi aldı.
 
İngiliz takımını karşılamaya gelen Galatasaraylı taraftarlar meşale ve maytaplar yakmaya başladı. Dış Hatlar Geliş Terminali kapısına doğru ilerleyen taraftarların bazıları camları yumruklamaya başladı. Bu sırada polis, sarı kırmızılı taraftarlara biber gazıyla müdahale etti.
 
Daha sonra olay yerine gelen Galatasaray Yöneticisi Abdürrahim Albayrak, çevik kuvvet otobüsü içinden megafonla taraftarlara seslendi ve sakin olmaları çağrısında bulundu.
 
Albayrak yaşananlarla ilgili olarak, "Biz bir dünya takımıyız. Bu tip şeylere kesinlikle müsaade etmeyiz. Sağ olsun taraftarlarımız da bana hak verdiler. Manchester United bizi orada çok iyi karşıladı. Bu tip kötü olaylara hocamız ve takım da çok üzülür" dedi.
 
Olaylar nedeniyle güvenlik güçleri İstanbul'a gelen Manchester United kafilesini Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'nden çıkardı. Kafile buradan otobüsle havalimanından ayrıldı.