Mancini'nin aklı Chelsea'de

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, transfer çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunurken, Türkiye Kupası maçlarında Emrecan'a şans vereceğini söyledi

Mancininin aklı Chelseade
11 Ocak 2014 Cumartesi 19:49 tarihinde eklendi.

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarı hazırlıklarını Antalya'da yaptığı kampla sürüdüren sarı-kırmızılı ekibin İtalyan çalıştırıcı Roberto Mancini, kulüp televizyonuna da önemli açıklamalarda bulundu. Antalya Cup'ta oynadığı ilk maçta Galatasaray'ın, Ajax’ı 2-1 yendiği maçla ilgili değerlendirmede bulunan Mancini, "İyi bir maç oldu. Tüm oyuncularımıza şans verdik. Kazanmak güzeldi ama çok da önemli bir maç değildi. Burada temel hedefimiz lige ve şampiyonlar ligine hazırlanmak. Kampın ilk 3 gününden çok memnunum." dedi.

Ajax maçında görev alan 2 genç oyuncu ve bir de gol atan İbrahim için çok mutlu olduğunu da belirten Mancini, "İbrahim için cok mutluyum. O çok iyi bir çocuk. Emrecan’ı da çok seviyorum. İbrahim’in gol sevincinin hazzını yaşaması çok güzeldi. Kendilerini geliştirmeleri için çok çalışmaları gerek, çünkü çok gençler. Kaliteli oyuncular olduklarını söylemem lazım." diye konuştu.

Bu iki oyuncuyu ileride takımda zaman zaman değerlendirmeyi düşündüğünü hatta Emrecan'a Ziraat Türkiye Kupası grup maçlarında görev vereceğini de belirten Mancini, "İbrahim maalesef kural nedeniyle sezon sonuna kadar oynayamıyor. Kupa maçlarında sanıyorum Emrecan şans bulacak." dedi.

İtalyan teknik adamın kulüp televizyonuna verdiği röportajın detayları şöyle:

Bir diğer transfer Hajrovic 45 dakika oynadı. Onun hakkında neler söylersiniz?
Hajroviç çok iyi bir oyuncu. İsviçre’den geldi ve kaliteli biri. Önemli olan yeni takımına ve çalıştığı yeni arkadaşlarına alışmasıdır. Bu kolay değil ve 3 gün kısa bir süre bunun için. Zamana ihtiyacı var. İzet’in gelecek için iyi bir yatırım olacağını düşünüyorum.

Transferler hakkında başkan Aysal 10 gün içinde netleşir demişti. Bunun hakkında neler söylersiniz?
Devre arası transferleri iyi veya kötü bir periyot olabiliyor. Ocak’ta transfer piyasasında iyi oyuncular bulmak zor. Ama ben eminim takımımız için iyi isimler bulacağız.

İtalyan medyası başta olmak üzere istifa edeceğiniz söyleniyor. Bununla ilgili yorumunuz?
Ocak'ta veya mayıs sonunda bu haberler çıkar. Bir teknik direktör hakkında konuşulduğuna eksen hep bu yönde oluyor. Ben buradayım ve mutluyum. Evet futbolda her şey olabilir. Hiçbir zaman asla olmaz denemez futbolda, ama tekrarlıyorum Galatasaray’da mutluyum.

Geride kalan 3-4 ayınızı nasıl değerlendirirsiniz?
Geride kalan 3 ayda fiziksel ve taktiksel olarak çok geliştik. Bence hala yeterli değil. Maç içindeki durumlara göre konsantrasyonumuzu hep korumalıyız. Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibimiz Chelsea’yle zor maçlar oynayacağız. Fenerbahçe’nin 8 puan gerisindeyiz. Özel bir şey yapmamız için çok çalışmalıyız. Konsantrasyonumuzu üst düzeyde tutmamız, sıkı çalışmamız ve kamp dönemini iyi geçirmemiz lazım.

8 puanlık fark var ama Galatasaray'ın fikstür avantajı var gibi görünüyor. Bu konuda yorumunuz?
Her şey bize bağlı. Üst üste kazanmamız ve Fenerbahçe derbisine kadar galibiyet serisiyle yakalamalıyız. Durumun farkındayız ve kazanmak için zihinsel olarak hazır olmamız gerektiğini biliyoruz. İyi oyuncular kazanmak istedikleri zaman kazanırlar. Dediğim gibi hepsi bize bağlı.


CİHAN