Mandela bitkisel hayatta mı?

Nelson Mandela’nın bitkisel hayatta olduğuna dair iddiaları dava arkadaşlarından Denis Goldberg yalanladı.

Mandela bitkisel hayatta mı?
05 Temmuz 2013 Cuma 17:13 tarihinde eklendi.

Eski devlet başkanının şuurunun yerinde olduğunu söyleyen Goldberg, “Görülüyor ki Mandela çok hasta ama iddia edildiği gibi makinaya bağlı bitkisel hayat yaşamıyor. Ne zaman onunla konuşşsam ağzı ve gözleri ile tepki verdi.” dedi.

Mandela’nın eşi Graca Machel’in ricasıyle manevi destek vermek için dava arkadaşını ziyaret etiğini söyleyen Goldberg, 94 yaşındaki liderin şuurunun yerinde olduğundan emin olduğunu söyledi.

MANDELA BİTKİSEL HAYATTA DEĞİL

Mezar yeri tartışmasından dolayı Mandela’nın ailesinin mahkemeye sunduğu belgeler basına yansıdı. Mahkeme kayıtlarına göre doktorları eski liderin ailesine, “Mandela makinaya bağlı olarak nefes alıyor ve bitkisel hayat yaşıyor. Artık makinanın kapatılarak acı çeken liderin hayatına son verilmesi tavsiye edilir.” dedi.

Öte yandan, Güney Afrika Devlet Başkanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, Mandela’nın makinaya bağlı bitkisel hayat yaşadığı iddiaları doktorların ağzından reddedildi. Güney Afrika hükümeti ayrıca, Mandela ailesinden, mahkemeye intikal eden mezar yeri kavgalarını bir an önce bitirmesini istedi.


CİHAN