Mandela'nın durumu kritik

Güney Afrika’nın efsane lideri Nelson Mandela’nın dün gece hastaneye kaldırılması Güney Afrikalıları endişeli bir bekleyişe sevk etti

Mandelanın durumu kritik
08 Haziran 2013 Cumartesi 12:01 tarihinde eklendi.

Güney Afrika’nın efsane lideri Nelson Mandela’nın dün gece hastaneye kaldırılması Güney Afrikalıları endişeli bir bekleyişe sevk etti. Mandela’nın hapishane arkadaşı ve hükümet sözcüsü Mac Maharaj, “Ellerinizi açın ve Mandela’ya dua edin.” dedi.

Basına konuşan Maharaj, Mandela’nın durumu kritik, Mandela bizim için çok özel, tekrar aramıza dönmesi için dua edelim ve ümidimizi kaybetmeyelim. Mandela’nın ailesi de şu anda çok endişeli bir bekleyişte.” dedi.

En deneyimli doktorların Mandela ile ilgilendiğini belirten Maharaj, hastanenin gizli tutulduğunu ifade ederek, medyadan Mandela’nın özel hayatına saygı göstermesini ve ilerleyen süreçte sağlık ekiplerinin işlerini kolaylaştırmalarını rica etti.

Mandela’nın bugün TSİ ile 02.30’da akciğer enfeksiyonunun nüksetmesi ile aniden hastaneye kaldırılması Güney Afrikalıları tatil sabahı, ekranların ve radyoların başına götürdü.

Mandela’nın Nisan ayında taburcu edildikten sonra kaldırıldığı Hougton’daki evinin önünde hareketli anlar yaşanıyor.

Devlet Başkanı Jacop Zuma’nın, Mandela’nın yatırıldığı hastaneyi ziyaret etmesi bekleniyor.

Güney Afrika medyası Mandela’nın son durumuna kilitlenmiş durumda.

Nobel Barış Ödülü sahibi Mandela, 27 yıl hapis hayatının 18 yılını geçirdiği Roben Adası'ndaki taş ocağında çalışırken sert rüzgarlar akçiğerlerini iflas ettirmişti. Mandela 1980'de de verem olmuştu. Efsane lider son 2 yılda 5. kez hastaneye kaldırıldı.


CİHAN