Mandela'yı ziyaretine izin çıkmadı

Güney Afrika'da bulunan ABD Başkanı Barack Obama'nın ölüm döşeğindeki Nelson Mandela'yı ziyaret etmesine izin verilmedi. Obama ve eşi Michelle Obama, Mandela'nın akrabalarıyla bir araya geldi.

Mandelayı ziyaretine izin çıkmadı
29 Haziran 2013 Cumartesi 18:56 tarihinde eklendi, 1.051 kez okundu.
Güney Afrika Cumhuriyeti'nde bulunan ABD Başkanı Barack Obama, bu ülkenin Devlet Başkanı Jacob Zuma ile ortak bir basın toplantısı düzenledi. Obama ve Zuma'nın basın toplantısının ağırlık noktasını ise, hastanede hayatta kalma mücadelesi veren Nelson Mandela idi.
 
Obama'nın Mandela'yı hastanede ziyaret etmek istediği ancak ailesinden bu ziyarete izin çıkmadığı ve ABD Başkanı'nın da bunu anlayışla karşıladığı belirtildi.
 
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Obama'nın yoğun bakımda tedavisi süren Mandela'yı ziyaret etmeyeceği belirtildi.
 
Basın toplantısında Mandela'dan övgüyle söz eden Obama, "Mandela, dürüstlüğün gücü ve doğruyu savunmak konusunda fener gibi parlamaya devam ediyor" dedi.
 
Irkçılık karşıtlığının simgesi Mandela'ya gösterilen sevginin, insanlardaki adalet ve ciddiyet arzusunu gösterdiğini belirten Obama, bu arzunun sınıf, ırk ve ülke sınırlarının ötesine geçtiğini söyledi.
 
 
Obama'nın Güney Afrika'yı ziyareti bazı gruplar tarafından protesto edildi. Obama'yı Üçüncü Dünya Savaşı çıkarmakla suçlayan eylemciler, ABD Başkanı'nı Hitler'e benzeten posterler taşıdı.
 
Basın toplantısı sonrası ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama, Nelson Mandela Vakfı'nda Mandela'nın akrabalarıyla bir görüşme yaptı.
 
Güney Afrika'nın demokratik seçimle göreve gelen ilk devlet başkanı 94 yaşındaki Nelson Mandela, tekrarlayan akciğer enfeksiyonu nedeniyle 8 Haziran'dan bu yana hastanede tedavi görüyor. Durumu hafta başında kötüleşen Mandela, halen yoğun bakım ünitesinde tutuluyor.

NTV