Manisa CHP alternatif çelenk töreni düzenledi

CHP Manisa İl Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi kutlamalarının dışında bir çelenk töreni düzenledi.

Manisa CHP alternatif çelenk töreni düzenledi
30 Ağustos 2014 Cumartesi 17:25 tarihinde eklendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Millî Egemenlik Anıtı'na çelenk koyuldu. Törene CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, İl Başkanı Cahit Kaplan ve parti üyeleri katıldı. İl Başkanı Kaplan'ın çelenk koymasının ardından CHP'liler, saygı duruşunda bulundu ve İstiklâl Marşı okudu.

İl Başkanı Kaplan, AK Parti iktidarı tarafından milli bayramların yozlaştırılmak istendiğini iddia etti. Milli bayramları her zaman kutlayacaklarını belirterek, “Bu milli bayramlar, dini bayramlarımızı kutlamanın da temelini oluşturmaktadır. AK Parti iktidarının milli bayramlarımızı yozlaştırmaya dönük çabalarına rağmen CHP'liler olarak bütün milli bayramlarımızı kutlama kararlılığımızı gösteriyoruz.

Bundan sonraki süreçte de milli bayramlarımızı kitlelerle kutlamaya devam edeceğiz.” dedi. Milletvekili Özel de çıkarılan bir yönetmelikle özellikle milli bayramlarda siyasi partilerin çelenk koyma haklarının elinden alınmasının doğru bir yaklaşım olmadığını söyledi. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın anlamlı ve önemli olduğunu belirten Özel, “Bir üzüntümü ifade etmem gerekirse Millî Egemenlik Anıtı'nın önünde valiliğin, belediyenin çelengi var, bir de CHP'nin çelengi oldu ama mangalda, Atatürk milliyetçiliğinde, milliyetçilikte kül bırakmayan partilerin ve Türkiye Cumhuriyeti'ne hükümet eden iktidar partisinin çelenkleri yok.

Bunun sebebi, geçmiş dönemde çıkan bir yönetmeliktir. Bu yönetmeliğe aynen uyum gösteren uysal bir muhalefet partisiyle bu yönetmelikte Atatürk'ün huzurundan kaçan iktidar partisi vardır. Bu doğru bir yaklaşım değil.” diye konuştu.


CİHAN