Manisa polisine canlandırmalı eğitim

Türkiye genelindeki İl Emniyet Müdürlükleri'nde uygulanmaya başlanan 'Polislikte Uygulamalı Durum Eğitimi', Manisa'da da hayata geçirildi.

Manisa polisine canlandırmalı eğitim
07 Mart 2013 Perşembe 18:15 tarihinde eklendi.

 

Eğitim çerçevesinde Manisa İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan polisler, toplum içerisinde karşılaştıkları olayları canlandırdı, bir taraftan da savunma teknikleri ile atış eğitimi gördü.
 
Özellikle sokakta suç ve suçlularla mücadele konusunda polisin daha iyi mücadele etmesini sağlayan eğitime katılan polisler, bir asayiş olayına nasıl müdahale ettiklerini basın mensupları için canlandırdı. Eğitime katılan polisler, temsili olarak meyhaneden çıkan alkollü iki kişinin otomobilden ateş eden iki kişiye, hünerlerini sergileyerek nasıl müdahalede bulunduklarını gösterdi. Film sahnelerini aratmayan canlandırmada polisler, otomobildeki iki kişiyi aldıkları eğitim çerçevesinde çevreye ve kendilerine zanrar gelmeyecek şekilde kısa sürede etkisiz hale getirdi.
 
Canlandırmayı dikkatle izleyen Manisa İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, eğitim alan personeli kutladı. Emniyet Müdürü Çetin, başlatılan Polislikte Uygulamalı Durum Eğitimi'nin Türkiye'de yeni bir sistem olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:
 
"Manisa polisimiz de bu eğitime başladı. Bu eğitimin en güzel özelliği senaryolu eğitim olması. Yani belirlenen senaryolar, yine içimizdeki personelimizin canlandırmasıyla polisimize uygulamalı olarak gösteriliyor. Asayişle mücadele eden sokak polislerimizin karşılaşabilecekleri durumların senaryoları hazırlanıyor. Böylece sokakta görev yapan personelimiz karşılaştıkları suçlara, hem kendinin hem de karşısındakinin güvenliğini sağlayacak şekilde müdahale etmesini öğreniyor. Bu eğitimler sayesinde polisimiz kendine olan özgüvenini kazanmış oluyor. Ayrıca toplum düşmanlarına karşı korku, vatandaşımıza da büyük güven kazandırıyoruz. Böylece daha profesyonel polisliğe geçmiş ve suçlara karşı profesyonelce davranmış oluyoruz."
 
Çetin ayrıca, eğitimin sadece merkez ilçede görev yapan polislerin değil, il genelindeki tüm emniyet personelinin alacağının altını çizdi.

DHA