Manisa'da 20 kişi zehirlendi

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde gıdadan zehirlenen 20 kişi hastaneye kaldırıldı.

Manisada 20 kişi zehirlendi
11 Ağustos 2011 Perşembe 20:45 tarihinde eklendi, 1.146 kez okundu.


Alınan bilgiye göre, ilçenin çeşitli yerlerinde oturan 18 kişi, mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetiyle Alaşehir Devlet Hastanesine geldi. 
    
Acil serviste tedavi altına alınan Üzeyir Yılgın (28), Fatma Yılgın (25), Alime Tavukçu (21), Özlem Argın (25), Leyla Argın (19), Gülay Argın (25), Hasan İşi (25), Ayşe İşi (43), Hakan İşi (14), Huriye Malgır (36), Muzaffer Malgır (45), Haydar Can Malgır (11), Edanur Malgır (2), Elvan Solmaz (30), Serkan Solmaz (33), Emine Çakır (51), Ayşe Özdemir (53) ve Mehmet Özdemir'in (11) gıdadan zehirlendiği belirlendi. Alaşehir'e bir akrabalarına ziyarete geldikten sonra Salihli'deki evlerine dönen iki kişinin de aynı rahatsızlık sonucu Salihli Devlet Hastanesine kaldırıldığı öğrenildi. 
    
Polisin yaptığı araştırma sonucu, zehirlenen kişilerin pastaneden aldıkları güllaçı yedikten sonra rahatsızlandığı belirlendi. 
    
Zehirlenenlerden Üzeyir Yılgın, gazetecilere "Eşim Fatma ile beraber pastanede güllaç yedik. Tadında herhangi bir değişiklik yoktu. Gece yattık, sabaha karşı ikimizde de mide bulantısı, kusma ve ishal olunca acil servise geldik" dedi. 
    
Muzaffer Malgır ise yıllardır aynı pastaneden alışveriş yaptığını söyleyerek, "Hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım. Ama akşam yemeğinde eve aldığımız güllacı yedik. Misafir olarak ağabeyim vardı, ağabeyimle büyük oğlum güllaç yemedi. Onlar rahatsız olmadı. Ben, eşim ve iki çocuğum yedik, hepimiz rahatsızlandık" diye konuştu. 
    
Kaymakam Musa Uslan da hastaneye başvuran 20 kişinin gıda zehirlenmesi teşhisiyle tedavi altına alındığını ifade etti. Uslan, "Hepsinin ortak noktası güllaç yemeleri, hepsi de güllacı aynı pastaneden almış. Hiçbirinin hayati tehlikesi bulunmuyor. Olayla ilgili soruşturma başlattık" dedi. 
    
Vatandaşların zehirlendiklerini iddia ettikleri güllacı satan pastanenin sahibi F.K. ise "Bizden kaynaklanan bir şey yok. O gün 3-4 tepsi güllaç sattım. Bizden olacağını sanmıyorum" diye konuştu.