Manisa'da 87 bin öğrenciye okul sütü

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen 'Okul Sütü Programı' kapsamında, Manisa'daki okullarda süt dağıtımına başladı.

Manisada 87 bin öğrenciye okul sütü
19 Şubat 2013 Salı 21:25 tarihinde eklendi.

 

Vicdan Karaosmanoğlu İlkokulu'nda düzenlenen süt dağıtım programına Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, okul müdürü ve öğretmenlerin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Sütün çocukların gelişiminde önemli olduğunu belirten Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Altınsoy, "Bu nedenle, geçen yıl bu proje başlatılmıştır. Bu proje ile öğrencilerimize süt içme alışkanlığı, dengeli beslenme alışkanlığı kazandırarak fiziksel ve ruhsal olarak zihinsel gelişimine katkıda bulunulmak istenilmiştir. Dağıtım programı valimizin yönetmeliğinde ilimizde kurulan bir komisyonla yürütülmektedir. Bu komisyonda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü bulunmaktadır. Manisa'da 588 okulumuzda 87 bin öğrencimize süt dağıtacağız. Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere haftanın 3 günü dağıtım gerçekleştirilecek. Her bir öğrenciye dönem sonuna kadar 48 kutu süt verilecek" dedi.
 
İlk olarak Vicdan Karaosmanoğlu İlkokulu'nda süt dağıtımına başladıklarını aktaran Vali Daşöz de, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu projeye çok önem verdiğini söyledi. Daşöz, konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Altınsoy ile beraber süt dağıtımı yaptı, öğrencilerle birlikte süt içti.

DHA