Manisa'da coşku sokağa taştı

SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'taki son hafta mücadelesinde Sivas Belediyespor'u evinde 1-0 yenerek bir sezonun ardından PTT 1'inci Lig'e dönüşünü ilan eden Manisaspor, çok mutlu.

Manisada coşku sokağa taştı
01 Mayıs 2016 Pazar 15:57 tarihinde eklendi.
SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'taki son hafta mücadelesinde Sivas Belediyespor'u evinde 1-0 yenerek bir sezonun ardından PTT 1'inci Lig'e dönüşünü ilan eden Manisaspor, çok mutlu. 
 
Maçın bitiş düdüğünün ardından 19 Mayıs Stadı'nda başlayan coşku, ardından tüm kente yayıldı. Siyah beyazlı futbolcular, şampiyonluğu Manolya Meydanı'nda taraftarla birlikte kutladı. Maç sonrası stattan ayrılan Manisaspor kafile otobüsüne eşlik eden binlerce taraftar, Manolya Meydanı'na gelince meşaleler yakarak kenti, "Şampiyon" tezahüratıyla inletti.
 
Otobüsten inen futbolcular da taraftarın sevincine ortak oldu. Geçen yıl aynı takımda küme düşme üzüntüsü yaşayan kaptan Barbaros ve kaleci Bayram, bir kafeteryanın balkonuna çıkıp taraftara üçlü çektirdi. Manisa'da şampiyonluk coşkusu gece geç saatlere kadar sürdü. 
 
Siyah beyazlılar son olarak 2008-09 sezonunda PTT 1'inci Lig'den Süper Lig'e çıkmanın sevincini yaşamış, ardından 2012'de Süper Lig, geçen yıl da PTT 1'inci Lig'e veda etmişti. Manisaspor, önümüzdeki sezon yeniden PTT 1'inci Lig'deki tek Manisa temsilcisi olacak.
 
TAŞKIN'DAN ŞOK VEDA
 
Manisaspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, şampiyonluğun ardından siyah beyazlı kulübe veda etti. Geçen yıl küme düşme acısını tattığı Manisaspor'u futbolculuk dönemindeki 2 şampiyonluktan sonra teknik adam olarak da yeniden PTT 1'inci Lig'e taşıyan Taşkın, "Ayrılacağımı sezon bitmeden de söylemiştim. Takım olarak zor ve sıkıntılı bir sezon yaşadık. Ama buna rağmen asla futbolcularımızla birlikte yılmadık. Alın teriyle emeğimizin karşılığını aldık. Bu şampiyonluğu tüm Manisalılara armağan ediyorum" diye konuştu.
 
Sözleşmesinin 31 Mayıs'ta biteceğini, görev aldığı 2 yıllık süreçte çok yorulduğunu dile getiren tecrübeli teknik adam, "Manisaspor'a şerefimle, namusumla hizmet verdim. Önümüzdeki sezon Manisaspor'da olmayacağım. Şansımı dışarıda arayacağım. Zaten sezon sonunda kulübün kongresi var. Kongrede başkanlığa kim seçilirse seçilsin takımda kalmayı düşünmüyorum. Ben kimsenin hocası değilim. Kimseye de kırgınlığım, dargınlığım yok" ifadelerini kullandı.
 
MeERGEN'E ÜZÜLDÜ
 
Taner Taşkın, Manisaspor'un şampiyonluk kutlamalarına taraftarın istifaya davet ettiği Başkan Abdullah Mergen'in katılmaması ve son maç öncesi Mergen'i hedef alan açıklama yayınlayan futbolcuların da önce katılmak istememelerini üzücü olarak nitelendirdi. Futbolcularının sezon boyu sıkıntı çektiğini hatırlatan Taşkın, "Hatta son Gümüşhanespor maçından sonra bir olay oldu. Ben bu olayı yatıştırdım. Ama futbolcuların önemli sıkıntıları vardı. Bu şampiyonluğu ve mutluluğu Abdullah Mergen, yönetim kurulu üyeleri ve ailelerinin birlikte yaşamasını isterdim. Ancak futbolcular kendi aralarında böyle bir tasarrufta bulunmuş. Ama bu şampiyonluğu herkes hak etti. Sıkıntılar sezon içinde oldu ve bitti. Artık Manisaspor için güzel şeyler konuşmak gerekir" dedi. Manisaspor'da telefonunu kapatan Başkan Mergen ise yaşananlarla ilgili yorum yapmadı.