Manisa'da organ bağışı

Manisa Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen bir kişinin bazı organları, ailesi tarafından bağışlandı.

11 Mart 2012 Pazar 08:26 tarihinde eklendi.

Yüksek tansiyon rahatsızlığına bağlı olarak beyin kanaması geçiren Hüseyin Cenkişer, (53), Manisa Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ailesi, beyin ölüme gerçekleşenCenkişer'in bazı organlarını bağışladı. 
    
Hüseyin Cenkişer'in Van Başkale'de vatani görevini yapan oğlu Ali Uğur Cenkişer (21), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 Mart günü beyin kanaması geçiren babasının sağlık durumunun ağırlaşması üzerine birliğinden izin alarak Manisa'ya geldiğini söyledi. 
    
Manisa Devlet Hastanesinin yoğun bakım ünitesinde tutulan babasının beyin ölümünün gerçekleştiğini ve yaşam destek ünitesine bağlı olarak solunumunun devam ettiğini belirten Ali Uğur Cenkişer, annesi Aygül Ayan ile durumu değerlendirdiklerini, organ bağışında bulunma kararı aldıklarını vurguladı. Ali Uğur Cenkişer, ''Babamın organlarının bir başkasına hayat vermesi bizim tesellimiz olacak. Babam başka kişilere can verecek. Babamdan, karaciğer, böbrek, kornea ve kalp nakline müsade ettik'' dedi. 
    
Aygül Ayan ise oğlunun talebi üzerine, boşandığı eşinin organlarını bağışlama kararı aldıklarını kaydetti. 
    
Hüseyin Cenkişer'in organlarının İzmir'den gelecek ekip tarafından alınacağı ve nakil bekleyen hastalara yönlendirileceği bildirildi.